Friss hírek

A McLaren megszakította a tárgyalásokat a Prodrive-val

Brit lapértesülések szerint a mezőny leendő tizenkettedik csapata, a Prodrive és a McLaren Mercedes közötti tárgyalások megszakadtak, így David Richards alakulata biztosan nem a wokingiaktól kapja majd az autókat 2008-ban.

Brit lapértesülések szerint a mezőny leendő tizenkettedik csapata, a Prodrive és a McLaren Mercedes közötti tárgyalások megszakadtak, így David Richards alakulata biztosan nem a wokingiaktól kapja majd az autókat 2008-ban.

A Prodrive mindent megtett annak érdekében, hogy a McLaren B csapataként debütálhasson 2008-ban a Forma-1-ben.

David Richards augusztus végén megerősítette, a még versenyben lévő három jelölt közül McLaren a legesélyesebb arra, hogy partneri szerződést kössön csapatával, ám egészen addig biztosan nem írják alá a szerződést, míg nem véglegesítik az új Concorde Egyezményt.

Igen ám, de az Autosport magazin értesülései szerint a McLaren ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh hétfőn arról tájékoztatta csapata dolgozóit, hogy megszakították a tárgyalásokat David Richards alakulatával, és nem is tervezik támogatni a Prodrive Forma-1-es indulását.

Azt egyelőre még nem tudni, miért szakadtak meg a tárgyalások. Mindez néhány nappal azután derült ki, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség bejelentette, a Prodrive-nak meg kell jelennie a Fellebbviteli Bíróság legközelebbi ülésén Londonban, miután a Williams istálló megkérdőjelezte a csapat indulásának jogszerűségét.

A McLaren vezetője, Ron Dennis a Kínai Nagydíjon elmondta, egyelőre még nem kötöttek szerződést a Prodrive-val, és egészen addig nem is szándékoznak, míg nem tisztázódik a csapat helyzete.

“Jelenleg semmilyen csapattal nem szerződtünk le” – mondta Dennis. “Ha egy csapat be szeretne kerülni a Forma-1-be, és egyelőre még nem tisztázott a helyzete, az nem a McLaren problémája.”

Korábban, még a Belga Nagydíjon Richards azt állította, hogy csapata már alá is írta a motorokról, illetve a karosszériákról szóló szerződést partnerével, jóllehet soha nem nevezte nevén a McLarent.

“Nem tűntünk el, de még rengeteg minden nem tiszta az új Concorde Egyezmény körül” – mondta Richards az Autosportnak. “Ez egy nagyon fontos kérdés, mely még megoldatlan. A többi dolog teljesen tiszta.”

Whitmarsh kijelentése ellenére a Prodrive még nem adta fel, hogy szerződést kössön a McLarennel, azonban más lehetőség is kínálkozik a mezőny legfiatalabb csapata számára – egyesek szerint a Renault is szóba jöhet.

Richards még augusztusban a The Timesnak adott interjújában arról beszélt, hogy a McLaren egyike azon három csapatnak, mellyel tárgyalásban állnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

A McLaren megszakította a tárgyalásokat a Prodrive-val
Hamilton: Nem a 8. bajnoki címen múlik a maradásom
Ma érkezik Vettel Aston Martinja!
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz
A Mercedes egyelőre nem kacérkodik más versenyzőkkel