Bahreini Nagydíj

A McLaren motort cserélt Kovalainen autójában

A McLaren motort cserélt Kovalainen autójában

A McLaren vezetése úgy döntött, hogy kihasználja dzsókerét, és motort cserél Heikki Kovalainen autójában a Szingapúri Nagydíj időmérő edzése előtt.

A McLaren vezetése úgy döntött, hogy kihasználja dzsókerét, és motort cserél Heikki Kovalainen autójában a Szingapúri Nagydíj időmérő edzése előtt.

A finn pilóta még nem használta el dzsókerét, miszerint büntetés nélkül motort cserélhet autójában, így a csapat úgy döntött, hogy él a lehetőséggel, ugyanis a mérnökök néhány helyen kopást fedeztek fel a Mercedes V8-as motorblokkban.

“Elővigyázatosságból motort cserélünk Heikki autójában” – mondta a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug.

“Egy kicsit elhasználtnak találtuk az erőforrást, és ez egy dzsóker motorcsere, szóval nem von maga után rajtbüntetést. A döntést már tegnap meghoztuk.”

Haug azonban hangsúlyozta, csakis elővigyázatosságból cserélnek motort, és ha nem lenne már meg dzsókerük, valószínűleg nem tennének semmit.

“Ha nem lenne már ilyen lehetőségünk, akkor valószínűleg nem tennénk semmit, hiszen nagyon kicsi az esélye annak, hogy probléma lesz a motorral” – magyarázta a német szakember.

“Ez egy kritikus időszaka a bajnokságnak, így ha van lehetőséged ilyenre, élni kell vele. Eddig nagyon jó autóink megbízhatósága. Azonban ha egy-vagy két százalékot is látsz a meghibásodásra, és van még ilyen lehetőséged, akkor azt ki kell használnod.”

Kovalainen bajnoki esélyes csapattársának, Lewis Hamiltonnak még megvan a dzsókere, míg a Ferrari már mindkét versenyzőjénél elhasználta ezt a lehetőséget.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!