HAMIL7ON

A McLaren nagy dobásra készül Kínában

A McLaren nagy dobásra készül Kínában

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy számos újítással készülnek a jövő hétvégi Kínai Nagydíjra, melyek között a hírek szerint egy átdolgozott felfüggesztés is szerepel, ami segíthet optimalizálni az autó hasmagasságát az időmérő edzéseken.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy számos újítással készülnek a jövő hétvégi Kínai Nagydíjra, melyek között a hírek szerint egy átdolgozott felfüggesztés is szerepel, ami segíthet optimalizálni az autó hasmagasságát az időmérő edzéseken.

A wokingi alakulat nem titkolja, hogy egy átdolgozott felfüggesztésen dolgozik, amit sokak szerint a Red Bull Racing már a szezonnyitó óta használ, és aminek kiváló időmérő teljesítményét köszönheti.

Bár a Red Bull cáfolta, hogy trükközne a felfüggesztéssel, sőt még azt is kijelentette, hogy akinél ilyen megoldást észrevesz, azonnal fellép ellene, a McLaren a hírek szerint már a következő versenyhétvégén bevetheti saját rendszerét.

„Számos új elemmel készülünk Kínára, ami további tizedetek hozhat nekünk a konyhára. Hat módosításunk volt Malajziában, amik legalább három tizedet hoztak, és ha újabb három tizedet tudunk faragni, akkor nagyon jók leszünk, különösen az időmérőn” – mondta a csapatfőnök, majd tett egy enyhe célzást a trükkös rendszerre.

„A Red Bull időmérő teljesítménye kiváló, és azt gondoljuk, hogy az okát, is tudjuk. Ezzel pedig nem mi vagyunk így egyedül, és biztosak vagyunk abban, hogy a többi csapat is dolgozik rajta, és hamarosan pályára is viszi.”

Whitmarsh azt is elmondta, hogy véleménye szerint csapata még nagyobb fejlődést tud elérni a szezon közben, mint az elmúlt évben, pedig akkor is hatalmasat lépett előre.

A wokingi gárda borzalmasan gyengén kezdte a tavalyi évet, de a folyamatosa fejlesztéseknek köszönhetően, a szezon második felében már az élmezőnnyel harcolhatott, és végül két futamgyőzelemmel fejezte be a szezont.

„A tavalyi évad elején rá kellett jönnünk arra, hogy nagyon messze vagyunk az élbolytól, és valamit nagyon rosszul csináltunk a felkészülési időszakban, ugyanis nem hangoltuk megfelelően össze az eszközeinket azzal, ami a pályán történt” – magyarázta.

„Idén viszont más a helyzet, mert ha találunk valamit, akkor az elemzések és szimulációk után azt sokkal gyorsabban pályára tudjuk vinni. Remekül állunk jelen pillanatban.”

“De ki tudja? A dolgok egyik pillanatról a másikra megváltozhatnak, mert valaki találhat valamit, ami azonnal egy másodperces előnybe repíti.”

„Azonban nem aggódom, mert úgy gondolom, versenyképesek leszünk Kínában” – tette hozzá a szakember, aki szerint csapata közelebb került a hétvégi futamon kettős győzelmet szerzett Red Bullhoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!