A McLaren nem akarja átformálni Hamiltont

Annak ellenére, hogy túlzott agresszivitása miatt már az első körben kiesett Monzában, Lewis Hamiltonnak nem kell változtatnia vezetési stílusán és hozzáállásán, jelentette ki a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.


Annak ellenére, hogy túlzott agresszivitása miatt már az első körben kiesett Monzában, Lewis Hamiltonnak nem kell változtatnia vezetési stílusán és hozzáállásán, jelentette ki a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

„Tudtam, hogy Lewis a szobájában van, és azt is tudtam, hogy már egy ideje elmélkedik magában” – mondta a brit szakember. „Bementem, hogy beszéljek vele. Volt elég ideje visszaemlékezni a történtekre, megbeszéltük a dolgokat, és tanulni fogunk belőle.”

Hirdetés
 

„Az a fontos, hogy Lewis reggel kiugorjon az ágyából, elkezdjen edzeni, és már a következő futamnak helyet adó Szingapúri Nagydíjra kezdjen el fókuszálni, hogy a lehető legjobban teljesíthessen. És azt gondolom, hogy pontosan ezt is fogja tenni, ez nem kérdés.”

Bár azzal, hogy túlzott agresszivitása miatt összeütközött Felipe Massával már az első körben Monzában, Hamilton egy óriási lehetőséget dobott el magától, hogy tovább növelje előnyét a bajnokságban, Whitmarsh elmondta, hogy nem várja versenyzőjétől, hogy változtasson a sportághoz való hozzáállásán.

„Ez Lewis Hamilton” – folytatta. „Egy agresszív versenyző, aki mikor visszanézi a lassított felvételeket egy karosszékből, azt mondja, hogy bárcsak ne tette volna, azt, amit tett, ahogy mi is így gondoljuk.”

„Ez Lewis Hamilton, és nem akarom megváltoztatni. Szerintem egy kiváló termék, egy kiváló emberi lény, és egy kiváló versenyző.”

„Ő és mi is azt kívánjuk, hogy bárcsak ne azt tette volna abban a kanyarban, azonban most már Szingapúrra kell koncentrálnunk, gyorsabbá kell varázsolnunk az autót, és arra kell összpontosítanunk, hogy megverjük a többieket.”

Bár papíron a Red Bull pályái jönnek, Whitmarsh mégis optimistán tekint a szezon hátralévő részére, és bízik abban, hogy csapata eredményesen fog tudni szerepelni a tengerentúli versenyeken, és harcban tud maradni mindkét világbajnoki címért.

„Vezethetnénk mindkét bajnokságot, de nem vezetjük. Öt pont a lemaradásunk az egyéni-, míg három a konstruktőrök versversenyében, ami szinte semmi” – magyarázta.

„Csalódást kelt, mikor nem tudsz annyi pontot szerezni, amennyire az autód képes lenne, de korábban is volt részünk kemény bajnoki küzdelemben, és túl fogunk jutni ezen a csalódottságon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!