A McLaren nem akarja, hogy Pérez visszavegyen - F1VILÁG.HU

A McLaren nem akarja, hogy Pérez visszavegyen

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatánál teljes mértékben támogatják Sergio Pérez agresszív vezetési stílusát – Sam Michael sportigazgató szerint a mexikói pilóta egyszerűen csak teszi a dolgát.



A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatánál teljes mértékben támogatják Sergio Pérez agresszív vezetési stílusát – Sam Michael sportigazgató szerint a mexikói pilóta semmi különöset nem csinál, egyszerűen csak teszi a dolgát.

A 23 esztendős tehetséget a bajnokság első versenyeit követően csapattársa, Jenson Button, valamint Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is kritizálta – utóbbi versenyzővel a Monacói Nagydíjon ütközött össze Pérez egy előzési manőver közben.

Sam Michael, a McLaren sportigazgatója azonban a minap kifejtette, egyáltalán nem akarják, hogy versenyzőjük visszavegyen agresszivitásából, és utalt arra, ezt az utat minden más versenyző – így Pérez kritikusai – is bejárták.

„Valójában ő egy autóversenyző, és egyszerűen csak teszi a dolgát – versenyez” – mondta a szakember szerdán, egy telefonos médiakonferencián.

„Monacóban nyilván kemény versenyzés folyt, de ilyen a Forma-1. A McLaren támogatja azt, ahogy ő versenyez, támogatja azt, amit csinál. Teljes mértékben mögötte állunk.”

„Ezeket a manővereket mindegyik más versenyző megcsinálta pályafutása bizonyos pontján – néhányan nem is olyan régen.”

„A monacói lassítónál kínálkozó előzési lehetőséget már azóta megpróbálják kihasználni, mióta Checo egyáltalán megszületett. Szóval nem arról van szó, hogy valami új dologgal próbálkozott. A pozíciókért harcol, úgy versenyez, ahogy minden más pilóta is. Ez a Forma-1!”

Michael kifejtette, az elmúlt versenyeken látszott, hogy Pérez igyekezett változtatni stílusán azt követően, hogy Martin Whitmarsh csapatfőnök a szezon első néhány futama után arra ösztökélte, agresszívebb versenyzést produkáljon.

Hirdetés

„Határozottan keresztülment némi átalakuláson az elmúlt két-három versenyen, és képes volt tartani a lépést csapattársával, ami jó. Amíg fejlődni tud, és jó irányba halad, addig megvan minden, ami nekünk kell. 23 éves, egy olyan – világbajnok – csapattársa van, akinek legalább 10 évvel több tapasztalata van – szóval Checo remekül helytáll.”

„Technikailag pontosan tudja, mit akar az autótól, és el is tudja ezt magyarázni a mérnököknek, ez pedig mindenképp jó, ha megnézzük, mekkora tapasztalattal is bír.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!