A McLaren nem akarja lecserélni a Mercedest

Az új motorkorszaknak is a Mercedesszel párt alkotva kíván nekivágni a McLaren alakulata – árulta el a csapat ügyvezetője, Jonathan Neale egy telefonos sajtókonferencián.


Az új motorkorszaknak is a Mercedesszel párt alkotva kíván nekivágni a McLaren alakulata – árulta el a csapat ügyvezetője, Jonathan Neale egy telefonos sajtókonferencián.

Mint ismert, az új motorformula bevezetését 2014-re halasztották a csapatok a sportot irányító testülettel karöltve, és az eredetileg tervezett 1,6 literes négyhengeres turbómotorok helyett 1,6 literes V6-os turbófeltöltésű aggregátokat kell használnia a mezőnynek.

A Red Bull Racing alakulata nemrégiben jelentette be, hogy meghosszabbította szerződését jelenlegi motorszállító partnerével, a Renault-val, így a két fél a továbbiakban együtt dolgozik majd az új erőforrás kifejlesztésén, míg a Ferrari már most keményen munkálkodik V6-os aggregátjain.

A McLaren részéről Jonathan Neale ügyvezető nyilatkozott motorügyben, és szerdán kijelentette: teljes mértékben elkötelezettek jelenlegi partnerük, a Mercedes iránt.

„Régóta tartó kapcsolatot ápolunk a Mercedes-Benzzel. Nagyon jól ismerjük a srácokat és jó csapat vagyunk együtt” – fogalmazott a szakember.

„Tehát nagyon szorosan együttműködünk velük a 2014-es évet megelőzően. A mi munkánk – ahogy az övéké is -, hogy megbizonyosodjunk arról, a Mercedes motorja a legjobb a rajtrácson, és ez a gyártó van a legjobban felkészülve a változásra.”

„Most nem kívánom megvitatni a szerződés részleteit, de azt elárulhatom, garancia van arra, hogy célunk, hogy a Mercedes-Benzzel maradjunk a következő generációs motorokra való áttérés után is. Ők a mi motorszállító partnerünk. Nagyon szeretünk velük dolgozni és még sok-sok évig szeretnénk is.”

Az 1995-ös összefogás óta a McLaren és a Mercedes összesen 4 egyéni világbajnoki címet nyert, 68 futamgyőzelmet aratott. A német gyártó 2010-ben saját csapatot indított a Forma-1-ben, ám ennek ellenére a wokingi gárda nem szorult háttérbe az elmúlt egy-két évben.

„Ez egyáltalán nem jelent problémát számunkra” – magyarázta Jonathan Neale.

„A Mercedes GP és a Mercedes-Benz hozzánk hasonlóan szeretné, ha a Mercedesnek lennének a legjobb motorjai 2014-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!