A McLaren nem akarja megváltoztatni Hamiltont - F1VILÁG.HU

A McLaren nem akarja megváltoztatni Hamiltont

HIRDETÉS

A McLaren vezető mérnöke, Phil Prew a minap úgy nyilatkozott, nem szeretnék, ha versenyzőjük, Lewis Hamilton változtatna agresszív hozzáállásán a szezon hátralévő részében.


A McLaren vezető mérnöke, Phil Prew a minap úgy nyilatkozott, nem szeretnék, ha versenyzőjük, Lewis Hamilton változtatna agresszív hozzáállásán a szezon hátralévő részében.

A brit versenyzőnek igencsak kevés esélye van arra, hogy megnyerje a világbajnoki címet az idei esztendőben, miután a Belga Nagydíjat szintén pont nélkül zárta egy baleset következtében.

A spái blamát egy meglehetősen gyenge hungaroringi szereplés előzte meg, ahol Hamilton csak negyedikként ért célba, noha az azt megelőző Német Nagydíjon parádés győzelmet aratott.

A McLarennél mindazonáltal úgy tartják, Hamiltonnak nem kell változtatnia hozzáállásán, hiszen pontosan agresszív vezetési stílusának köszönheti korábbi F1-es sikereit.

„Lewisnak voltak hullámvölgyei az idei szezonban, ő azonban egy nagyszerű versenyző, aki versenyeket nyert idén és minden évben, amikor a McLaren színeiben állt rajthoz. Mindig nagyon keményen nyomja” – fogalmazott a csapat vezető mérnöke, Phil Prew.

„Nyilván nagy reményekkel vágott neki az idei évnek, mivel szerette volna megnyerni a világbajnokságot, és ezt innen már elég nehéz lesz elérni. Keményen nyomja, ez pedig nagy kockázattal jár, és úgy gondolom, ezt láthatjuk mostanság.”

„Nem fogjuk arra kérni, hogy változtasson ezen, mert Lewis hozzáállása nagyon agresszív és mi teljes mértékben támogatjuk őt ebben. Ennek köszönhetően bajnoki címeket nyert, és nekünk is ez a célunk.”

„Lewis egy nagyon okos srác, egy nagyszerű versenyző, azonban az idei nehézségek után sokkal erősebben fog visszatérni.”

Prew hozzátette, habár a McLaren hamarosan átáll a jövő évi autó fejlesztésére, nagyon bízik abban, hogy még idén lesznek olyan fejlesztéseik, melyeknek hála javíthatnak tempójukon a hátralévő versenyeken.

Hirdetés

„Ez ilyenkor mindig az egyensúlyról szól, viszont ahogy közeledünk a szezon vége felé, úgy kerülünk egyre közelebb az MP4-27-eshez is. Viszont még sok mindent tanulhatunk az MP4-26-ossal.”

„Meg kell vizsgálnunk azokat az összetevőket, melyekből profitálhatunk köridők tekintetében, és melyeket adaptálhatunk a jövő évre, mint például az első –és hátsó szárnyakat, tehát remélhetőleg mindkét idényből profitálhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!