Friss hírek

A McLaren nem bánja, hogy elbukta a fellebbezést

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis egy percig sem bánta meg, hogy csapata benyújtotta fellebbezését Lewis Hamilton belgiumi büntetése ellen, jóllehet azt az FIA Fellebbviteli Bírósága visszadobta.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis egy percig sem bánta meg, hogy csapata benyújtotta fellebbezését Lewis Hamilton belgiumi büntetése ellen, jóllehet azt az FIA Fellebbviteli Bírósága visszadobta.

Bár rengeteg pénzt és energiát emésztett fel a tárgyalásra való felkészülés, amit a Szingapúri Nagydíjat megelőző hétfőn rendeztek meg Párizsban, Dennis szerint csapata helyesen döntött, mikor benyújtotta fellebbezését.

“Olyan verzió nem volt, hogy ne fellebbezzünk” – mondta a brit szakember. “Ha a szezon végén azért nem nyernénk meg a bajnokságot, mert azok a pontok hiányoznak, akkor joggal tehetnénk fel magunknak a kérdést, mi lett volna, ha fellebbezünk. Éppen ezért nyújtottuk be a fellebbezést.”

Bár csalódottak voltak, hogy nem sikerült visszakapniuk azt a hat pontot, amit Hamilton elvesztett azzal, hogy visszarangsorolták a harmadik helyre, Dennis kijelentette, csapata nem pazarolja az idejét azzal, hogy ezen rágódjon.

“Nem pazaroljuk az időnket azzal, hogy ezen sajnálkozunk. Ennél sokkal fontosabb küldetésünk van az idei évben, éppen ezért mindig előre kell tekintenünk, és erőnket is e szerint osztjuk be.”

“Megpróbálunk erőt meríteni az ilyen helyzetekből. Hogy ezek gyengébbé tesznek-e minket? Nem. Csakis erősítenek. Mindez elszántabbá és elkötelezettebbé tesz minket. Az eljárás nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, azonban ez egy szükséges lépés volt részünkről.”

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug is egyetértett a McLaren döntésével, miszerint beadta fellebbezését az ügyben. A német szakember azonban bízik benne, hogy nem ezek a pontok fogják eldönteni az idei világbajnokságot.

“Nem volt más lehetőség, mint a fellebbezés. Meg kellett tennünk, még akkor is, ha tudat alatt sejtettük, hogy nincs esélyünk. Nem tehettünk volna másképp” – mondta Haug.

“Továbbra sem látom, mit csináltunk rosszul. Elfogadom a szabályokat, és a tárgyalás végkimenetelét, de számomra hat pontot szerzett a győztes Spában, csak ez jár a fejemben. Azonban mindezt már magunk mögött hagytuk, és csakis a jövőre koncentrálunk.”

“Bízom benne, hogy nem ez fogja eldönteni a bajnoki címet az idei évben. Tavaly egy ponton múlott a bajnoki cím sorsa, és nagyon nem lenne jó, ha idén három, négy, vagy akár csak öt pont döntene” – tette hozzá Haug.

“Mi mindent megteszünk azért, hogy egy ponttal megverjük ellenfelünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!