A McLaren nem dobja be a törölközőt - F1VILÁG.HU

A McLaren nem dobja be a törölközőt

HIRDETÉS

Martin Whitmarsh, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke kijelentette, habár csapata kiábrándítóan szerepelt hazai versenyén, a Brit Nagydíjon, nem adják fel a küzdelmet, és mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb újra versenyeket nyerjenek.


Martin Whitmarsh, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke kijelentette, habár csapata kiábrándítóan szerepelt hazai versenyén, a Brit Nagydíjon, nem adják fel a küzdelmet, és mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb újra versenyeket nyerjenek.

Jenson Button kiesett, míg Lewis Hamilton csak a negyedik helyen ért célba a problémákkal tarkított silverstone-i viadalon. A csapatot irányító Whitmarsh úgy nyilatkozott, habár feltételezi, hogy Sebastian Vettel a következő versenyeken is kirobbanó formában lesz, mindent megtesznek azért, hogy megállítsák.

„Nos, arra számítok, hogy továbbra is gyors lesz. Fantasztikus munkát végez. Vasárnap ugyan nem nyert, de még így is értékes pontokkal távozott. Nagyon jó formában van az idei bajnokságban, de nem fogjuk feladni, a versenyzőink sem fogják. Ez a csapat nem adja fel” – mondta a csapatfőnök.

„Továbbra is keményen fogjuk nyomni és meglátjuk, hogy ki tudjuk-e hívni őt, hogy nyerhetünk-e versenyeket. Ki tudja?”

A szakember hozzátette, minden dicséret megilleti saját versenyzőiket, Button és Hamilton ugyanis kiválóan versenyzett vasárnap, a felmerült problémák nélkül pedig egy dobogós helyezés is elérhető lett volna.

„Mindkét versenyzőnk nagyszerű versenyt futott. Különböző módon mindketten hátráltatva voltak a futamon, ezért pedig nagy kár. Nyilvánvaló, hogy Jenson nagyszerűen vezetett, óvta az abroncsokat és azt hiszem, jó esélye volt a dobogóra.”

„Lewis szintén parádés versenyt futott. Nem számítottunk rá, hogy ilyen gyorsan keresztülverekszi magát a forgalmon. A mérnökök az alapján számolják ki az üzemanyagot, hogy mit feltételeznek reális versenytempónak, Lewis pedig egy kicsit gyorsabb volt, mint vártuk.”

„Óriási kihívás, ha egy versenyzőt arra kérnek, hogy takarékoskodjon az üzemanyaggal. Webbert nem lehetett visszatartani, utána pedig már csak az volt a kérdés, hogy Massa előtt tud-e maradni, és nagyon izgalmassá vált a befutó.”

Habár a Ferrari Fernando Alonso révén idei első győzelmét aratta Nagy-Britanniában, Martin Whitmarsh nem tart attól, hogy komoly hátrányba kerülnek az olasz csapattal szemben.

Hirdetés

„Nem, szerintem ez csak egy kemény hétvége volt” – magyarázta a McLaren vezére.

„Egy csapat amikor megérkezik hazai versenyére, érthető módon jól akar szerepelni. Úgy vélem, a Ferrari kiváló munkát végzett ezen a hétvégén, de volt két autónk, mely kényelmesen ott tartózkodott az egyik vörös autó előtt.”

„Ez volt az első győzelmük idén. Ez jót tesz a bajnokságnak is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!