Toszkán Nagydíj

A McLaren nem fellebbez a Racing Point ügyében

Lando Norris, McLaren, in Parc Ferme after Qualifying
Fotó: Racing Point
Nem fellebbez a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybíróinak ítélete ellen a McLaren Forma-1-es csapata a Racing Point ügyében, ellentétben a Ferrarival és a Renault-val.

A szövetség múlt pénteken jelentette be, 400 ezer eurós pénzbírsággal sújtja az istállót, és 15-öt levon világbajnoki pontjaiból, amiért idei autója tervezésekor a Mercedes tavaly, W10-es autójának fékcsatorna-terveit használta.

Több csapat már akkor jelezte, mivel túl enyhének tartja a büntetést, ráadásul a Racing Point tovább használhatja a szóban forgó alkatrészeket, fellebbezni kíván az ítélet ellen. Kedd este azán a Ferrari és a Renault is megerősítette, valóban él ezen szándékával, így az ügy a Nemzetközi Fellebviteli Bíróságon folytatódik.

A McLaren mindazonáltal jelezte, ők nem fellebbeznek, ám örömmel fogadták az FIA ígéretét, miszerint tisztázzák a másolási ügyet, ahogy azt Nikolas Tombazis, az FIA technikai főnöke már jelezte múlt hétvégén, Silverstone-ban.

A Williams csapata is jelezte korábban fellebbezési szándékát, ők szerda délelőttre ígértek tájékoztatást, hogy végül valóban benyújtják-e ezt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS