Friss hírek

A McLaren nem fellebbez az FIA ítélete ellen

A McLaren Mercedes versenyistálló úgy döntött, nem adja be fellebbezését a Motorsport Világtanács múlt csütörtöki ítélete ellen, miszerint kizárta a konstruktőri bajnokságból, és rekordösszegű 100 millió dolláros büntetéssel sújtotta a wokingi alakulatot.

A McLaren Mercedes versenyistálló úgy döntött, nem adja be fellebbezését a Motorsport Világtanács múlt csütörtöki ítélete ellen, miszerint kizárta a konstruktőri bajnokságból, és rekordösszegű 100 millió dolláros büntetéssel sújtotta a wokingi alakulatot.

A brit gárdának péntek délután öt óráig volt lehetősége arra, hogy beadja fellebbezését a WMSC múlt heti ítélete ellen, ám a vezetőség nem sokkal a határidő lejárt előtt levélben értesítette a szövetséget, melyben kijelentette, a sport érdekében nem kíván harcba szállni az irányító testület döntésével.

A McLaren vezetősége bízik benne, hogy egyszer s mindenkorra maguk mögött tudják az egész kémügyet, és csakis arra koncentrálhatnak, hogy minél nagyobb támogatást adjanak versenyzőiknek, akik hatalmas harcban állnak egymással az idei bajnoki címért.

Hirdetés
 

“Úgy éreztük, eljött az idő, hogy magunk mögött tudjuk ezt az őrületet. A McLaren versenyeket és bajnokságokat akar nyerni” – mondta a csapat vezetője, Ron Dennis.

“Szerencsések vagyunk, hogy továbbra is megkapunk minden támogatást dolgozóinktól, szponzorainktól, partnereinktől, és nem utolsó sorban a Forma-1-es rajongóktól szerte a világon. Ők azok, akik már alig várják, hogy csak a pályán zajló eseményekre koncentrálhassunk, és kemény csatában megszerezzük az egyéni bajnoki címet a szezon hátralévő három versenyén.”

A McLaren által kiadott közleményben a következők voltak olvashatók: “A McLaren Racing tájékoztatni szeretné az FIA-t, hogy nem kívánja beadni fellebbezését a Motorsport Világtanács szeptember 13-i ülésén meghozott ítélete ellen. Miután jogászainkkal, és befektetőinkkel áttanulmányoztuk a Motorsport Világtanács ítéletét, úgy döntöttünk, a sport érdeke azt kívánja, hogy ne fellebbezzünk.”

Bár a McLaren elfogadta, hogy a főmérnökénél talált titkos dokumentumok birtoklása miatt szabályt sértett, továbbra is tartja magát ahhoz, hogy azokat nem használta fel idei autója tervezésénél és fejlesztésénél, így ebből kifolyólag nem került előnybe a többiekkel szemben.

“Egyértelműen kiderül az ítéletből, hogy a Motorsport Világtanács azért találta bűnösnek a McLarent, mert egyik alkalmazottja jogtalanul birtokolt fontos információkat. Annak ellenére, hogy nem volt bizonyítható, hogy ezeket az adatokat felhasználta, vagy tesztelte volna a csapat, mivel nem lehetett egy bizonyos ember felelőségéről beszélni, a McLarent büntették.”

Azzal, hogy a McLaren nem fellebbezett az ítélet ellen, a Ferrari megnyerte a konstruktőrök versenyét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!