A McLaren nem fog hibázni 2010-ben - F1VILÁG.HU

A McLaren nem fog hibázni 2010-ben

HIRDETÉS

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh szerint csapata a lehető legjobb formában vághat majd neki a következő idénynek, ugyanis az új szabályokat csak egyféleképpen lehet értelmezni, így ebből nem lehet kavarodás 2010-ben.

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh szerint csapata a lehető legjobb formában vághat majd neki a következő idénynek, ugyanis az új szabályokat csak egyféleképpen lehet értelmezni, így ebből nem lehet kavarodás 2010-ben.

A wokingi alakulat borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, részben az elhúzódó bajnoki küzdelemnek, részben pedig az új szabályok nem megfelelő értelmezésének köszönhetően.

Bár a szezon második felére feltámadt, és minden esélye megvan arra, hogy maga mögé utasítva a Red Bullt, a második félidő győzteseként fejezhesse be a szezont, a McLaren teljesítményére rányomta bélyegét a szezon elején kirobbant diffúzor-ügy.

Whitmarsh elmondta, hogy bár a feltámadást nagyban annak köszönhetik, hogy a gyenge kezdés ellenére sem hagyták abba az idei autó fejlesztését, mindenkit megnyugtatott, hogy nem feledkeztek meg a jövő évi modellről sem, aminek munkálatait időben megkezdték.

“Annak ellenére, hogy fordítottunk a helyzeten, igazából nem voltunk harcban az idei bajnoki címért” – mondta a szakember. “Éppen ezért rengeteg energiát fektettünk már a jövő évi modellre. Tudom, hogy már most egy gyorsabb autó, és napról napra egyre jobb.”

A jövő évben nem változnak olyan nagymértékben a szabályok, mint idén, jóllehet a futam közbeni tankolás betiltásával, jóval nagyobb tankokat kell elhelyezni az autók hátuljában, és az első abroncsok szélessége is váltózik, az eddiginél keskenyebb lesz.

A csapatfőnök azonban úgy érzi, hogy mindez jóval kisebb kihívást tartogat, mint amivel a tavalyi évadra készülve kellett szembenézniük, és a jövő évi szabályok értelmezése nem okozhat gondot, így nem fordulhat elő még egyszer olyan, hogy egyesek másképpen értelmezik a regulákat.

“Úgy gondolom, hogy elfogadtuk a szabályok értelmezését, mert az évad elején nem voltunk azonos véleményen, mint más csapatok. Azok a csapatok, amelyek már az első futamtól kezdve használták a dupla diffúzort, komoly előnyre tettek szert a többiekkel szemben.”

“Ennek nem adtunk hangot az év elején, mert őszintén szólva megvolt a saját magunk dolga, de szerintem nagyon jól haladunk a munkával, és mindent ki tudunk majd hozni a jövő évi autóból” – folytatta a szakember, aki azért nem bízza el magát.

“Mindenki nagyon keményen dolgozik, és meggyőződésem, hogy egy ütőképes autóval fogjuk megkezdeni a jövő évet, de biztosan nagyon sok kemény ellenfelünk lesz, és abban is biztos vagyok, hogy a Ferrari és más csapatok is legalább olyan keményen fognak készülni, mint mi.”

Hirdetés

“Egyikünk sem vált önelégülté az évad második felében mutatott kiváló formánk miatt, és nem gondoljuk azt, hogy csak úgy kihajtunk a pályára, és azonnal győzelmeket aratunk, de valóban azt gondolom, hogy ott leszünk az élmezőnyben” – tette hozzá Whitmarsh.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!