Friss hírek

A McLaren nem fog tudni régi autóval tesztelni a szezon előtt

Több csapattal ellentétben nem fog tudni régi F1-es autóval tesztelni a McLaren a 2020-as szezon kezdete előtt – egész egyszerűen azért, mert nincs használható Honda-motorja, amit be lehetne építeni egy korábbi versenygépbe.

A Forma-1 szabályai ugyanis tiltják, hogy aktuális versenyautókkal teszteljenek a csapatok idény közben, korábbi, 2016 és 2018 közötti modellekkel viszont pályára gurulhatnak az istállók.

A Mercedes és a Ferrari így is fog tenni, előbbi istálló már kedden, illetve szerdán pályára viszi 2018-as autóját Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal.

A McLaren csapatának viszont erre nem lesz lehetősége: a wokingiak 2015 és 2017 között a Honda erőforrásait használták, és egész egyszerűen nincs elérhető motorjuk, melyet használhatnának a korábbi autóval.

„Sajnos nincs olyan autónk, ami 2 éves, és amit használhatnánk, mivel motorpartnert váltottunk az elmúlt években” – mondta Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke a Sky Sports F1 televíziónak.

„De ahogy már láthatták, Lando [Norris] gokartozik, és tesztel is majd a Carlin F3-as autójával, és ugyanezt próbáljuk megtenni Carlosszal [Sainz] is, hogy a versenyzők készen álljanak.”

„Természetesen a szimulátorban is dolgozunk majd velük.”

A szabályok szerint egyébként filmforgatási és promóciós célból idei autókkal is lehet körözni év közben, ám mindössze két alkalommal, legfeljebb 100 km-en át, a Pirelli demóabroncsait használva.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!