A McLaren nem foglalkozik a Honda győzelmével

SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Masashi Yamamoto of Honda and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner celebrate the win of Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing after the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZTA9PHJN1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
Nem kívánta különösebben kommentálni korábbi motorpartnere, a Honda múlt hétvégi győzelmét a McLaren csapata. A japánok a Red Bull Racing partnereként tudtak felállni a dobogó legfelső fokára.

A Honda 2015-ben tért vissza a Forma-1-be motorszállítóként, ám képtelen volt felvenni a versenyt a riválisokkal, a McLarennel való együttműködés pedig csúfos véget ért.

A felek 2017 végén szakítottak: a McLaren a Renault-val kötött szerződést, míg a Honda a Toro Rosso partnereként folytatta F1-es szereplését, 2019-re pedig szerződést kötött a Red Bull-lal.

Az osztrák istálló aztán múlt hétvégén Max Verstappen győzni tudott – ez volt a Honda első diadala a hibrid érában.

Amikor a McLaren csapatfőnökét, Andreas Seidlt a Honda sikeréről kérdezték, a szakember meglehetősen szűkszavú volt.

„Nagyszerű új győztest látni a Forma-1-ben – nemcsak a Hondának jó ez, hanem a Forma-1-nek is” – mondta Seidl, aki nemrégiben csatlakozott a McLaren csapatához, így nem is kívánt véleményt mondani arról, hogy a wokingiak jobban tették-e volna, ha a Hondával folytatják szereplésüket.

„Hogy őszinte legyek, ez még az én itt töltött időm előtt volt, szóval nem az én gondom. Én a csapat jelenlegi és jövőbeli helyzetével foglalkozom, szóval nem kommentálnám.”

„Elégedettek vagyunk a Renault-val való partnerségünkkel, mert a kasztni és a motor nagyon jól működik együtt. A Renault nagyszerű munkát végzett a télen, és most nincsenek kérdések a motorral kapcsolatban.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!