A McLaren nem sieti el a versenyzőkkel kapcsolatos döntést

Nem fogja elsietni a jövő évi pilótapárossal kapcsolatos döntést a McLaren Forma-1-es csapata. A gárda versenyigazgatója, Eric Boullier elárulta, alaposan mérlegelni fogják majd lehetőségeiket.


Nem fogja elsietni a jövő évi pilótapárossal kapcsolatos döntést a McLaren Forma-1-es csapata. A gárda versenyigazgatója, Eric Boullier elárulta, alaposan mérlegelni fogják majd lehetőségeiket.

A patinás angol istálló jövőre már a Honda erőforrásaival vág neki a bajnokságnak, emiatt pedig a rendkívüli tapasztalattal rendelkező Jenson Button szolgálataira igencsak szüksége volna. A korábbi világbajnokkal azonban még nem állapodott meg a csapat, sőt, a pletykák szerint akár még Lewis Hamilton, vagy Fernando Alonso érkezése sem zárható ki teljes bizonyossággal.

Boullier mindazonáltal mégis azt tartja a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy jövőre is a Jenson Button – Kevin Magnussen kettőssel vágnak neki a Forma-1-es küzdelmeknek.

„Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen két olyan versenyzőnk van, akik elkötelezettek a csapat iránt a jövőre nézve” – mondta a McLaren versenyigazgatója.

„Vannak bizonyos opcióink a szerződéseket tekintve, szóval nem kell elsietnünk a döntést a jövőbeli felállással kapcsolatban. Minden egyes lehetőséget gondosan kiértékelünk majd.”

Boullier kifejtette, nagyon elégedettek az újonc Magnussen teljesítményével, noha tudják, van még hová fejlődnie az ifjú dánnak.

„Az Osztrák Nagydíj után is meglátogattam őt, hogy beszéljünk egyet. Tudják, ilyenkor azért meg kell találni az egyensúlyt abban a tekintetben, hogy mennyi szabadságot adunk a versenyzőnek, ugyanakkor viszont érezniük kell, hogy támogatjuk a fejlődésben. Továbbra is gondosan figyelemmel kísérem az ő előmenetelét.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!