Orosz Nagydíj

A McLaren nem számol a függőben lévő pontokkal

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh ugyan bízik benne, hogy az FIA Fellebbviteli Bírósága nekik ad majd igazat, mégis elmondta, csapata nem számol Lewis Hamilton függőben lévő pontjaival, amiket még a Belga Nagydíjon vettek el tőle.

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh ugyan bízik benne, hogy az FIA Fellebbviteli Bírósága nekik ad majd igazat, mégis elmondta, csapata nem számol Lewis Hamilton függőben lévő pontjaival, amiket még a Belga Nagydíjon vettek el tőle.

A brit versenyző elvesztette győzelmét Belgiumban, miután a sportfelügyelők úgy ítélték meg, hogy előnyre tett szert azzal, hogy átvágta az utolsó sikánt, miközben csatában volt az első helyért Kimi Raikkönennel a futam utolsó köreiben.

A McLaren azonnal jelezte fellebbezési szándékát Hamilton 25 másodperces időbüntetése ellen, mellyel a brit pilóta az első helyről visszacsúszott a harmadikra, és átadta elsőségét legnagyobb riválisának, Felipe Massának.

Az ügy tárgyalása hétfőn délelőtt 10 órakor kezdődött meg az FIA főhadiszállásán Párizsban, ahol Hamilton mellett versenymérnöke, Phil Prew, a McLaren vezérigazgatója, Martin Whitmarsh, a csapat jogi ügyeinek igazgatója, Tim Murnane, és jogi képviselője, Backer McKenzie is megjelent.

Whitmarsh a tárgyalás előtt a következőket mondta: “Nagyon bízunk benne, hogy nekünk adnak majd igazat az ügyben, azonban ez sajnos nem rajtunk múlik. Mi annyit tehetünk, hogy prezentáljuk a tényeket.”

“Azonban személy szerint úgy gondolom, hogy ha visszatekintünk a versenyre, és feltennénk a kérdést: ki érdemelte volna meg a győzelmet, akkor az emberek azt mondanák, hogy Lewis és nem pedig Felipe, aki fél perccel volt mögötte.”

“Nyilván részrehajló vagyok ebben az ügyben, azonban azt gondolom, hogy a legtöbb ember így érez. Be kell mutatnunk az adatokat, és bármi is legyen az ügy végkimenetele, azt nekünk el kell fogadnunk.”

“Nem számolunk azokkal a pontokkal. Jelenleg egyetlen ponttal ugyan, de vezetjük az egyéni bajnokságot, és ezt az előnyünket növelni szeretnénk a szezon hátralévő versenyein.”

Ha a McLaren fellebbezését elfogadják, akkor változik a bajnokság állása, és Hamilton előnye hét pontra nő Massával szemben a szezon utolsó négy állomása előtt. Azonban ha a wokingiak elbuknak a bíróságon, akkor minden marad a régiben, és Hamilton előnye egy pont marad Massával szemben a Szingapúri Nagydíj előtt.

A bíróság előreláthatóan kedden hozza nyilvánosságra ítéletét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS