A McLaren nem tekinti lezártnak az üzemanyag-ügyet - F1VILÁG.HU

A McLaren nem tekinti lezártnak az üzemanyag-ügyet

HIRDETÉS

A McLaren vezetése továbbra is bízik benne, hogy az FIA tisztázza előttük az üzemanyag hőmérsékletére vonatkozó szabályokat, miután a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság pénteken visszautasította fellebbezését az ügyben.

A McLaren vezetése továbbra is bízik benne, hogy az FIA tisztázza előttük az üzemanyag hőmérsékletére vonatkozó szabályokat, miután a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság pénteken visszautasította fellebbezését az ügyben.

A McLaren azért nyújtotta be fellebbezését a Brazil Nagydíjat követően, mert nem értett egyet a sportfelügyelők azon döntésével, miszerint sem a BMW, sem pedig a Williams istálló versenyzőit nem büntették meg, pedig kiderült, a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű üzemanyagot tankoltak autóikba a futamon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség azonban péntek este kiadott közleményében hivatalosan is megerősítette, a Fellebbviteli Bíróság elutasította a McLaren Mercedes fellebbezését, mert úgy ítélte meg, az nem elfogadható. Pontos részletek eddig nem kerültek nyilvánosságra.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh azonban elmondta, bízik benne, hogy a Fellebbviteli Bíróság hivatalos közleménye választ fog adni minden kérdésükre és tisztázza az üzemanyag hőmérsékletével kapcsolatos szabályokat, hiszen pontosan ezért nyújtották be fellebbezésüket.

“A szabályok tisztázása miatt nyújtottuk be a fellebbezésünket” – mondta közleményében Whitmarsh. “Egyelőre még nem láttuk az FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság jegyzőkönyvét, de bízunk benne, hogy az tartalmazni fogja a szabályok tisztázását. Fontosnak tartom nyomatékosítani, hogy a stewardok vizsgálata a Brazil Nagydíjon nem a McLaren hatására, hanem az FIA technikai delegátusának riportja miatt kezdődött meg, miszerint a BMW Sauber és a Williams istálló egyértelműen vétett a szabályok ellen.”

“A mi fellebbezésünk teljesen logikus folytatása volt annak, amit az FIA technikai delegátusának jelentése megindított. Bízom benne, hogy az üzemanyag hőmérséklet kérdése nem marad tisztázatlan a következő évben, de készen állunk együttműködni az FIA-val és a többi csapattal, hogy tisztázzuk az ügyet, aminek a jövőben nem szabad előfordulnia többet” – tette hozzá a brit szakember.

A Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság mai döntése egyben azt is jelenti, hogy Lewis Hamilton biztosan nem szerezheti meg a bajnoki címet, melynek jogos tulajdonosa hivatalosan is a Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen.

A brit újonc elmondta, ez az igazságos végeredmény.

“Ahogy azt már korábban is hangoztattam, Kimi megérdemelten nyerte meg a 2007-es világbajnoki címet, és sem nekem, sem pedig a Vodafone McLaren Mercedes dolgozóinak nem volt olyan vágya, hogy a bíróságon elvegye tőle ezt a címet. Nem ez állt a csapat fellebbezésének hátterében” – mondta Hamilton.

“Már alig várom a 2008-as évet és azt, hogy ismét harcolhassak Kimivel, illetve a többi riválisommal. Bízom benne, hogy a jövő évben a második helynél előrébb végezhetek a világbajnoki pontversenyben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!