A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

HIRDETÉS
Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.
Fotó: McLaren

A wokingiak a 2019-es évre előreléptek versenyautójukkal – ezt Fernando Alonso is megerősítette, aki az elmúlt napokban tesztelhetett az MCL34-es modellel.

A múlt vasárnapi bahreini versenyen Carlos Sainz képes volt megszorongatni a végül 4. helyen befutó Max Verstappent – és bár végül egy incidens miatt hátrébb csúszott, jól látszott, hogy van potenciál a csapat autójában.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője azonban óvatosságra int.

„Azt gondolom, egy kicsit optimista feltételezés lenne azt gondolni, hogy idén rendre a Red Bull-lal harcolhatunk” – mondta.

„Kellemesen meglepett, hogy ilyen közel voltunk hozzájuk a hétvégén. De azt hiszem, még érezzük, hogy elég nagy a lemaradásunk a három topcsapat mögött, és kétlem, hogy ezen a hétvégén változott az álláspontunk ezzel kapcsolatban.”

Brown azt mondja, a középmezőny olyannyira szoros, hogy egyik hétvégéről a másikra változik majd a sorrend a csapatok között.

„Határozottan érezzük, hogy előreléptünk, de nagyon szoros a középmezőny. A 4. és 9. helyezettet semmi sem választja el egymástól. Lesznek olyan hétvégék, melyeken mi leszünk a 4. vagy 5. leggyorsabb csapat, más hétvégéken viszont csak a 8. vagy 9. legjobbak leszünk. Eddig az időmérőt és a versenyt tekintve közel voltunk a 4. és 5. helyezéshez, de szerintem ez pályafüggő.”

„Szükség van egy jó csapatra, ugyanakkor nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy Carlos és Lando [Norris] dolgoznak.”

„Ha megnézünk más csapatokat, látható, hogy elég nagy a különbség a versenyzőik között, márpedig, amikor ilyen szoros a küzdelem, minden számít. Nagyon elégedett vagyok ezzel a két versenyzővel, mert ez sokat számíthat a bajnokságban. Szóval leszegett fejjel dolgozunk tovább, mert ez egy fejlesztési háború.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!