Költségplafon-ügy

A McLaren nem vár sokat a szezonnyitótól

Annak ellenére, hogy az e heti teszt utolsó két napján megcsillant a remény, és sikerült javítani az MP4/24-es modell teljesítményén, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy nem vár sokat az Ausztrál Nagydíjtól.

Annak ellenére, hogy az e heti teszt utolsó két napján megcsillant a remény, és sikerült javítani az MP4/24-es modell teljesítményén, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy nem vár sokat az Ausztrál Nagydíjtól.

A wokingi alakulat vezetése már korábban jelezte, hogy gondok vannak az idei autó módosított aerodinamikai csomagjával, amit a múlt heti barcelonai teszten mutatott igen gyenge teljesítményük is hűen bizonyít.

A mérnökök azonban nem adták fel, és keményen dolgoztak, hogy megoldást találjanak a felmerült problémákra, melyek egy részét úgy tűnik, sikerült is kijavítaniuk, ami az elmúlt napok eredményein látható.

Hirdetés
 

Mindezek ellenére Whitmarsh reálisan látja csapata esélyeit, és tisztában van azzal, hogy versenyzői nagy valószínűséggel nem fognak tudni harcba szállni a győzelemért a szezonnyitón.

“Annak tudatában kezdjük meg a 2009-es szezont, hogy egyelőre még nincs meg a megfelelő technikai csomagunk ahhoz, hogy versenyzőink az élen harcolhassanak” – mondta a brit szakember a csapat előzetesében.

“Mint egy olyan csapat, amely a futamgyőzelmek és a bajnoki cím megszerzésének reményében kezdi meg a versenyeket, reális elvárásokkal érkezünk meg Melbourne-be. Mindazonáltal úgy kezdjük meg a szezont, hogy minél előbb vissza szeretnénk térni az élre, és egészen addig nem fogunk pihenni, amíg ezt el nem érjük. A legfontosabb pedig az, hogy nem felejtettük el, hogyan kell győzni.”

A világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton szintén tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű számára a szezon kezdete, ugyanis egyelőre nincs olyan pozícióban csapata, hogy kijelenthetné, abszolút favoritként érkezhet meg Melbourne-be.

“Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban rengeteget teszteltünk, még mindig nagyon nehéz megmondani, kinek van a legjobb csomagja, és mindig elbűvölő erre rájönni az első hétvégének helyet adó Albert Parkban” – mondta a brit versenyző.

“Talán a McLaren nem olyan elvárásokkal érkezik Melbourne-be, mint 2007-ben, vagy 2008-ban, mikor az élre vártuk magunkat, de az egész csapat éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy visszatérhessünk az élre.”

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug sem túl derűlátó: “Figyelembe véve a teszteredményeinket, nem leszünk olyan versenyképesek a szezon elején, mint szerettünk volna, így nem is számítok arra, hogy az élre kerülünk az időmérőn.”

“Azonban a csapat összes tagja keményen dolgozik azon, hogy minél hamarabb visszatérhessünk az élre. Melbourne-ben is motiváltak leszünk, mindenki azon lesz, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A McLaren nem vár sokat a szezonnyitótól
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!