A McLaren „nem végez elég jó munkát”, Norris ennek ellenére bizakodó

Lando Norris szerint a McLaren Forma-1-es csapata nem hoz ki eleget a rendelkezésére álló erőforrásokból, azt azonban tagadja, hogy krízis lenne a csapatnál.

Nehéz szezonnyitón van túl a McLaren istállója, ami a Bahreini Nagydíjon egyik autójával sem szerzett pontot, miután Lando Norris olajszivárgás miatt két kör hátránnyal látta meg a kockás zászlót, Oscar Piastri pedig elektronikai hiba miatt célba sem ért. Norris elismerte, hogy a csapatának jobb munkát kell végeznie, ha az élmezőnnyel akar harcban lenni. Ennek kapcsán a Ferrari korábbi, valamint az Aston Martin aktuális formajavulását hozta fel követendő példának.

„Egyértelmű, hol akarunk lenni: a mezőny elejében. Minden egyes csapat erről álmodik. Amit az Aston elért, az egy nagyon jó példa, de a Ferrari 2021 és 2022 közötti fejlődése is pontosan az a szintű előrelépés, amit mi is el akarunk érni. Ez egyértelműen megvalósítható, csak meg kell tennünk.”

Hirdetés
 

„Szerintem az embereink alkalmasak rá. Sok minden a rendelkezésünkre áll. Tudom, hogy folyamatban vannak fejlesztések, de a rendelkezésre álló erőforrásokból nem hozunk ki eleget – ezen a téren jobb munkát kell végeznünk.”

Mindezek ellenére Norris tagadja, hogy a McLaren bármiféle krízisen menne keresztül.

„Nem, közel sem. Mindenki rosszabbnak festi le a helyzetet. Biztosak vagyunk benne, hogy akár már ezen a hétvégén értékes pontokat szerezhetünk. Az Alfával és sok másik csapattal harcban vagyunk. Az első négy istálló óriási előnyt élvez, de hiszem, hogy nem vagyunk messze tőlük és fel tudunk rájuk zárkózni.”

A két héttel ezelőtti műszaki hibák ellenére Norris hiszi, hogy a McLarennek Szaúd-Arábiában nem lesznek műszaki gondjaik, és eredményes futam várhat rájuk.

„Oscar problémájával hosszú évek óta először találkozunk, szóval hisszük, hogy az megoldódott. Az én problémám kapcsán a Mercedes meggyőződése, hogy megoldódott a gond, amivel szintén évek óta nem találkoztunk.”

„Hiszem, hogy Bahreinben pontokat kellett volna szereznünk, szóval a tervünk az, hogy a problémák fölé kerekedjünk és behozzuk a lemaradást” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!