A McLaren örülne a csapaton belüli rivalizálásnak - F1VILÁG.HU

A McLaren örülne a csapaton belüli rivalizálásnak

HIRDETÉS

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy az elmúlt két évad világbajnoka ül majd autójukban a jövő évben, sőt úgy érzi, hogy kettejük egészséges rivalizálása a csapat előnyére válhat.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy az elmúlt két évad világbajnoka ül majd autójukban a jövő évben, sőt úgy érzi, hogy kettejük egészséges rivalizálása a csapat előnyére válhat.

A wokingi alakulat egy hihetetlen erős párossal kezdi meg a következő idényt a Forma-1-ben, miután sikerült megszereznie Jenson Button szolgálatait, aki a tavalyi világbajnok, Lewis Hamilton csapattársaként folytatja versenyzői pályafutását 2010-ben.

Bár sokan attól félnek, hogy ezzel az erős felállással meggyűlik a baja a vezetésnek, ahogy a 80-as évek végén a Senna-Prost, 2007-ben pedig a Hamilton-Alonso párossal, Whitmarsh egyáltalán nem aggódik emiatt, sőt úgy gondolja, hogy csapata profitálni tud majd abból, hogy az elmúlt két évad világbajnoka ül autójukban.

“Mint szervezet, abszolút magabiztosak vagyunk, hogy képesek leszünk kielégíteni pilótáink kívánságait és elvárásait” – mondta a csapatfőnök az Independentnek.

“Lewis és Jenson világbajnokok, tudják, mit jelent győzni, és abban is biztos vagyok, hogy mindketten motiváltak lesznek, hogy még jobb eredményre sarkallják a másikat. Az én feladatom az lesz, hogy ezt a versenyképességet megfelelőek kiaknázzam, és a csapatunk javára fordítsam.”

“Sok csapatnál ezt problémának látnák, de mi erre vágyunk, hiszen azt gondolom, hogy ezek az igazán jó problémák. Két versenyképes pilótánk van, akik mindketten tisztában vannak a csapatmunka előnyeivel. Mindketten kiváló csapatjátékosok.”

“Az én feladatom az lesz, hogy megfelelően kezeljem a versenyzői ösztöneiket. Azért vannak itt, hogy egymással versenyezzenek, és az egyetlen instrukció, amit kapni fognak tőlem, hogy tiszteljék egymást a pályán. Ez minden, különben szabadon versenyezhetnek.”

Whitmarsh azt is elmondta, hogy véleménye szerint Buttonnak nem lesz problémája a gyors beilleszkedéssel, és nem származik majd hátránya abból, hogy Hamilton immáron negyedik szezonját kezdi meg a csapattal jövőre.

“Mindig is bevontuk a versenyzőinket az autó fejlesztésébe, és a legfontosabb dolog, amit tenni tudunk a kapcsolatunk elején, hogy betekintést engedünk Jensonnak abba, miként is folyik a munka a csapaton belül” – magyarázta.

“A legfontosabb az, hogy Jenson hozzászokjon az új környezetéhez és az általunk alkalmazott módszerekhez. Azonban nem hiszem, hogy ezzel bármi gondja lenne az ő tapasztalatával.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!