A McLaren ötlete volt a verseny közbeni állórajt

A Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting elismerte, a McLaren javaslatára vezetik be 2015-ben az állórajtokat a biztonsági autós periódusok után.


A Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting elismerte, a McLaren javaslatára vezetik be 2015-ben az állórajtokat a biztonsági autós periódusok után.

A változtatást nemrég már jóvá is hagyta az FIA Motorsport Világtanácsa (WMSC), így a következő szezonban, ha pályára kell küldeni a biztonsági autót, már nem repülőrajttal folytatódnak a versenyek, hanem a mezőnynek ismételten fel kell sorakoznia a rajtrácsra.

„Az állórajtok bevezetése olyasvalami, melyben személyesen is érintett voltam” – mondta Charlie Whiting.

„Beszéltem valakivel a McLarennél, és előálltunk ezzel az ötlettel, amikor arról volt szól, hogyan lehetne javítani a show-n. Ha az ember néz egy versenyt, mi a legizgalmasabb része? Hát persze, hogy a rajt! Szóval miért ne legyen még egy? Van értelme.”

Whiting szerint nem kell attól tartani, hogy a biztonsági autós fázisokat követő rajtok veszélyesek lesznek.

„Persze, hogy feszélyez néhány embert, hiszen nem puszta versenyzésről van szó. Néhányan odáig merészkedtek, hogy veszélyesnek titulálták. Nos, ha annyira veszélyes, nem is kellene rajthoz állniuk, nem igaz?”

„De több lesz az izgalom. A repülőrajtoknál nemigen lehet pozíciót nyerni, itt viszont lehetőség lesz erre. Néhányan aggódnak amiatt, hogy esetleg elveszítik előnyüket, de ugyanakkor lehetőség lesz arra, hogy mások meg előrelépjenek. Szerintem ez egy nagyon érdekes ötlet, és már el is fogadták. Most dolgoznunk kell azon, hogy megfelelően működjön is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS