Friss hírek

A McLaren panasza nélkül is kivizsgálták volna Bottas bokszutcai megpördülését

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es versenyigazgatója, Michael Masi azt mondja, ha a McLaren nem panaszkodik, akkor is kivizsgálták volna a versenybírók Valtteri Bottas múlt pénteki, bokszutcai megpördülését.

A finn pilóta a Stájer Nagydíj második szabadedzésén egy bokszkiállás után pördült meg autójával a bokszutcában, veszélybe sodorva az ott dolgozókat.

Az incidens a McLaren garázsa előtt történt, a wokingi istálló sportigazgatója pedig rögtön jelezte Michael Masi versenyigazgatója, Paul James, „nevetséges”, ami történt – utalva arra, hogy Bottas talán büntetést érdemelne a történtek miatt.

Hirdetés
 

A versenybírók végül 3 rajthellyel hátrébb sorolták a finn pilótát a rajtrácson, Michael Masi versenyigazgató viszont azt mondja, a vizsgálathoz nem kellett a McLaren panasza.

„Hogy őszinte legyek, az ilyen szituációkat, amikor ilyen incidens történik, azonnal a képernyőre tapadunk, és rögtön kitesszük a „vizsgálat alatt”, vagy a „feljegyezve” szöveget” – mondta Masi.

„És ezzel az incidenssel kapcsolatban, ha a McLaren nem mondott volna semmit, akkor is megkértem volna a versenybírókat, hogy vizsgálják meg.”

Masi azt mondja, az FIA és a csapatok közti kommunikáció nem befolyásolja a versenybírókat, hiszen ők a nézőkkel ellentétben nem hallanak efféle bejátszásokat.

„A stewardok valójában nem hallják ezeket a beszélgetéseket köztem és a csapatok között. És nem hallják a versenyek kommentátorát sem. Szóval semmilyen formában nincsenek tisztában a dolgok ezen oldalával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!