A McLaren reméli, a győzelem meggyőzi Hamiltont - F1VILÁG.HU

A McLaren reméli, a győzelem meggyőzi Hamiltont

HIRDETÉS

A McLaren Forma-1-es csapatánál abban bíznak, a hétvégi Olasz Nagydíjon aratott győzelem meggyőzi majd Lewis Hamiltont arról, a wokingi alakulat a legmegfelelőbb választás számára a jövőre nézve.


A McLaren Forma-1-es csapatánál abban bíznak, a hétvégi Olasz Nagydíjon aratott győzelem meggyőzi majd Lewis Hamiltont arról, a wokingi alakulat a legmegfelelőbb választás számára a jövőre nézve.

Hamilton szerződése az idény végén lejár a McLarennél, brit sajtóhírek szerint pedig egyáltalán nem biztos, hogy kiterjeszti kontraktusát, mivel állítólag a Mercedesszel folytat tárgyalásokat.

A McLaren, valamint a Hamilton ügyeit intéző XIX Entertainment azonban várhatóan a következő napokban összeül majd, hogy egyeztessen a brit pilóta jövőjéről.

A gárda csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elmondta, egyáltalán nem életbevágóan fontos, hogy még a Szingapúri Nagydíj előtt döntés szülessen.

„Nem hiszem, hogy ez olyan fontos” – mondta a szakember, amikor az Autosport munkatársa arról érdeklődött, jobb volna-e, ha már a következő verseny előtt megállapodnának a jövő évről.

„Mindig veszélyes megjósolni, két fél mikor perdül táncra. Voltak kísérletek arra, hogy megzavarjanak bennünket a hétvégén, de ezek elbuktak – továbbra is megpróbálunk versenyeket nyerni.”

Whitmarsh hozzátette, véleménye szerint Hamilton tisztában van azzal, hogy a legjobb választás a McLaren volna számára.

„Én úgy érzem, hogy ez egy nagyszerű csapat Lewis számára. Úgy gondolom, remekül együtt tudunk dolgozni. Mi egy győztes csapat vagyunk, ő pedig egy győztes versenyző – és nagyszerűen működünk együtt.”

A csapatfőnök elmondta továbbá, még nem néztek körbe a versenyzői piacon arra az esetre, ha esetleg Hamilton a távozás mellett dönt.

Hirdetés

„Nem igazán” – mondta Whitmarsh.

„Mint mondtam, mi egy győztes csapat vagyunk, Lewis egy győztes versenyző, és a vele való közös munkának lenne értelme. Az időnk véges, és én nem szeretnék ebből semennyit elvesztegetni olyan dolgokra, melyek nem hozhatók összefüggésbe a közös munkával, a gyors autóval, a futamgyőzelmekkel és a bajnoki címekkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!