Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A McLaren reméli, nem lesz gond a bokszutcában

Sam Michael, a McLaren sportigazgatója bízik abban, sikerült felülkerekedni azon a bokszutcai problémán, mely a legutóbbi, valenciai futamon hátráltatta a csapatot.


Sam Michael, a McLaren sportigazgatója bízik abban, sikerült felülkerekedni azon a bokszutcai problémán, mely a legutóbbi, valenciai futamon hátráltatta a csapatot.

Lewis Hamilton második kerékcseréje mintegy 14 másodpercig tartott az Európa Nagydíjon az első emelő meghibásodása miatt. A McLarennél az eset után módosítottak az eszköz tervezésén, Michael pedig biztos benne, a várakozásoknak megfelelően működik majd az a hétvégi Brit Nagydíjon.

„Azonosítottuk a problémát és változtattunk a tervezésen” – mondta a sportigazgató.

„Hétfőn 800 kerékcserét hajtottunk végre ezzel az emelőrendszerrel mindenféle hiba nélkül. A versenyhétvége során nagyjából 50-et csinálunk, beleértve a szabadedzéseket, szóval tulajdonképpen hétfőn 16 nagydíjhétvégét teljesítettünk ebben a tekintetben.”

„Úgy hisszük, hogy megoldottuk a problémát, de legalábbis jó munkát végeztünk az áttervezéssel Silverstone-ra.”

A McLarent idén meglehetősen sok alkalommal hátráltatták különféle problémák a bokszutcában, Michael azonban kijelentette, ez nem azért van, mert a csapat mindent megtesz azért, hogy gyorsítson a kerékcserék lebonyolításán.

„Mindig a következetesség a célunk, és minden új technológia, amit alkalmazunk, elsősorban ezt hivatott javítani, nem pedig a sebességet. Persze időt is nyerünk velük, de nem erre összpontosítunk.”

A McLaren jobb hátsó kerék rögzítéséért felelős szerelője egyébként megsérült Valenciában, ám a csapatnál bíznak abban, hogy a szakember felépül hétvégére.

„Szépen gyógyul, és talán visszatér Silverstone-ban. De persze van biztonsági tervünk, ha ez mégsem így lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!