Friss hírek

A McLaren Ricciardóról: Nem dönthettünk barátság alapján

A McLaren Forma-1-es csapatának vezérigazgatója részletesen nyilatkozott a Daniel Ricciardo menesztése körüli helyzetről. Zak Brown elmondása alapján nehéz döntés született, de a gyenge eredmények miatt muszáj volt lépniük.

Sokak számára fájó hírt közölt néhány napja Daniel Ricciardo, aki hosszas találgatások után bejelentette, hogy nem lesz ott a 2023-as Forma-1-es mezőnyben. Az ausztrál pilóta karrierje során mindenkinek bebizonyította, hogy helye van az F1 élmezőnyében, az utóbbi évek során mutatott teljesítménye azonban elmaradt az elvártaktól, ezért a nyári szünetre a McLaren meghozta a fájó döntést, és idő előtt felbontotta Ricciardo 2023 végéig szóló szerződését. A csapat vezérigazgatója az alábbi szavakkal kommentálta a helyzetet.

Szerintem mindenki sajnálja, hogy nem lesz ott a rajtrácson, hiszen nagyszerű hatása van a sportra, és versenyezni akar” – fogalmazott Zak Brown, aki ettől függetlenül továbbra is kiváló kapcsolatot ápol a pilótával. Már csak emiatt is nehéz volt lecserélnie Ricciardót, hiszen a mindig mosolygós ausztrál üde színfoltja volt a mezőnynek.

Hirdetés
 

„Olyan módon kell egy ilyen helyzetet kezelni, ami a csapat számára a legjobb. Nem volt könnyű döntés, nem is egyetlen nap alatt született meg. Hónapokon át téma volt közöttünk. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is elérte, amit szeretett volna, miközben mindkét fél úgy érezte, hogy elég időt adott a folyamatnak. Aztán eljutottunk arra a következtetésre, hogy valami oknál fogva ez nem működik, ezért változtatnunk kell. Ez nagyon nehéz volt. Cimboraként nagyszerű ember, de itt nem dönthetünk az alapján, ki a barátunk és ki nem az.”

Brown egyébként azt sejti, hogy ha Ricciardo nagyon ragaszkodik hozzá, akkor maradhatott volna az F1-ben, de a karrierje során elért nyolc futamgyőzelme, három pole-pozíciója és harminckét dobogós helyezése után valószínűleg nem szívesen ült volna be egy sereghajtó autóba.

„Szerintem a Williams vagy a Haas istállójánál versenyezhetett volna, de úgy gondolom, nem akart a világbajnokság kilencedik vagy tizedik csapatához csatlakozni. Ezt megértem, figyelembe véve az eredményeit. Remélhetőleg 2024-ben visszatér” – fogalmazta meg sokak vágyát Brown.

Ricciardo helyét a szintén ausztrál Oscar Piastri veszi át a McLarennél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A McLaren Ricciardóról: Nem dönthettünk barátság alapján
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!