A McLaren sokat vár jövő évi autójától - F1VILÁG.HU

A McLaren sokat vár jövő évi autójától

HIRDETÉS

A McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe elégedetten nyilatkozott csapata jövő évi versenygépéről, ám hozzátette, tisztában van azzal, hogy az új szabályok miatt minden eddiginél kiélezettebb lehet a küzdelem a következő idényben.

A McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe elégedetten nyilatkozott csapata jövő évi versenygépéről, ám hozzátette, tisztában van azzal, hogy az új szabályok miatt minden eddiginél kiélezettebb lehet a küzdelem a következő idényben.

Bár alulmaradt a Ferrari F2008-as modelljével szemben a konstruktőri bajnoki címért vívott küzdelemben, mégis a McLaren MP4/23-as lett az év versenygépe a hétvégén megrendezett Autosport Díjátadón Londonban.

A wokingi alakulat ezzel megvédte “címét”, hiszen a tavalyi évben is az ő autójukat választották az olvasók az év versenygépének, noha az MP4/22-est a kémügy miatt kizárták a bajnokságból.

Lowe, aki köszönetet mondott a rajongóknak, miután átvette a díjat, elmondta, teljes mértékben elégedett csapata dolgozóinak eddigi munkájával, amit a jövő évi versenygépbe belefektettek.

“Abszolút pozitív vagyok” – mondta a szakember az autosport.com-nak. “Rengeteg érdekes dolog került az autóba, részben az új szabályok, részben a fejlesztéseink miatt. Éppen ezért optimista vagyok a jövőt illetően.”

“Természetesen az új szabályok miatt változhat némiképp az erősorrend, így bármi megtörténhet. Azonban a csapat nagyon jól dolgozik, így azt gondolom, bárhol is végzünk, büszkék lehetünk arra, amit elérünk.”

Mivel a McLaren vérre menő harcot vívott a Ferrarival a bajnoki címért az idei évben, kénytelen volt a szezon utolsó versenyéig fejleszteni idei versenygépét, ami Lowe szerint némi hátrányba sodorta őket azokkal a csapatokkal szemben, melyek már korábban átcsoportosíthatták erőforrásaikat a jövő évi autó fejlesztésére.

A wokingiak szakembere azonban nem aggódik túlságosan, mert úgy gondolja, csapata megfelelően felkészülten vághat majd neki a március végén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjnak.

“Ez elkerülhetetlen, és már jó ideje tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnoki címért harcban álló élcsapatok valamelyest hátrányba kerülhetnek a többiekkel szemben, de ettől függetlenül nem gondolom, hogy komolyabb veszélyben lennénk” – magyarázta Lowe.

“Soha nem lehet tudni, hogy a többiek hogy állnak, és éppen ezért olyan érdekes az első verseny. Nézni az első időmérő edzést, amit a szezon során a legjobban szeretek, hihetetlen izgalmas, hiszen akkor tudod meg, hogy hol is állsz valójában, és csak reménykedni tudsz abban, hogy jó napod lesz.”

Hirdetés

“A szezon utolsó állomásáig nagyon keményen hajtottunk, azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hátrányban vagyunk. Minden attól függ, mennyire effektív a csapat a téli időszak alatt” – folytatta a McLaren szakembere, aki szerint az új szabályok miatt, minden eddiginél szorosabb lesz a küzdelem a következő idényben.

“Úgy gondolom, hogy sokkal nyitottabb lesz a bajnokság. Ahogy azt Brazíliában, a szezonzárón is láthattuk, nagyon szoros volt a mezőny, és véleményem szerint a küzdelem még kiélezettebb lesz a jövő évben. Bízom abban, hogy mi ismét ott leszünk majd az élen, de szerintem más lesz a jövő évi bajnokság, mint a korábbiak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!