A McLaren számára kritikus lesz a szingapúri hétvége

Kritikus időszak következik a McLaren Forma-1-es csapata számára – állítja Sam Michael, aki szerint Szingapúrban kiderülhet, mekkora esélyük lesz arra, hogy megnyerjék a világbajnokságot az idei évben.Kritikus időszak következik a McLaren Forma-1-es csapata számára – állítja Sam Michael, a brit istálló sportigazgatója, aki szerint Szingapúrban kiderülhet, mekkora esélyük lesz arra, hogy megnyerjék a világbajnokságot az idei évben.

A wokingi gárda az elmúlt három versenyen meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő, hiszen Magyarországon és Olaszországban Lewis Hamilton, Belgiumban pedig Jenson Button tudott nyerni.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Szingapúrba, egy utcai versenypályára látogat, mely versenyhelyszín teljesen más követelményeket támaszt a csapatokkal szemben, mint Spa, vagy éppen Monza.

„Úgy gondolom, részünkről most kritikus pontjához érkezik a bajnokság” – mondta Sam Michael sportigazgató.

„Hátulról zárkózunk fel éppen, és tisztában vagyunk azzal, hogy nagy kihívás lesz, ha harcba akarunk szállni a konstruktőri elsőségért. Nagyon fontos lesz a következő verseny, hiszen az elmúlt három futamon a különféle körülmények hatással voltak legfőbb ellenfeleink, például a Red Bull teljesítményére.”

„Két kis leszorítóerőt megkövetelő pályán – Spában és Monzában jártunk –, és ezek a helyszínek teljesen más aerodinamikai csomagot igényelnek. Most Szingapúrba látogatunk, egy olyan pályára, ahol maximális leszorítóerőre van szükség.”

Michael elmondta továbbá, ha a McLaren a következő versenyeken is a Red Bull előtt lesz, akkor erős pozícióból várhatja a hajrát, ha viszont nem, akkor sincs okuk arra, hogy temessék idei esélyeiket.

„Ha olyan előnyben leszünk, mint az elmúlt két futamon, akkor nagyon erős helyzetben leszünk ahhoz, hogy a vb-címért harcoljunk. De ha a Red Bull újra gyors lesz, és mindkét autójával az első sorból rajtol, akkor sem kell azt gondolnunk, hogy nem tudjuk megnyerni a bajnokságot. Viszont kétségkívül nehezebb dolgunk lesz.”

2017-ig biztos a Szingapúri Nagydíj helye a Forma-1-ben

A Szingapúri Nagydíj még legalább öt évig a Forma-1-es versenynaptárban marad, miután a szervezők megegyeztek Bernie Ecclestone-nal, és aláírták hosszú ideje tárgyalás alatt álló szerződésüket.

Sokáig bizonytalan volt a sportág első éjszakai versenyének jövője, amit az is bizonyít, hogy a napokban nyilvánosságra hozott előzetes jövő évi versenynaptárban is csillagosan szerepelt a megmérettetés.

A szervezők azonban végül megegyeztek Ecclestone-nal, így a Szingapúri Nagydíj jövője biztosítva van egészen a 2017-es idényig.

„Mindannyian nagyon szeretünk itt lenni és ez megnehezítette az egyeztetéseket” – mondta az F1 kereskedelmi jogait igazgató Ecclestone. „Kijelenthetem, hogy további öt évig biztosan itt leszünk.

A kormány képviselői elmondták, hogy az új szerződés lehetővé teszi számukra, hogy a jelenleginél (75 millió font, aminek a 60%-át a kormány állja) olcsóbban szervezhessék meg a futamot.

Bár Ecclestone nem kívánta kommentálni a híresztelést, de állítólag a nevezési díj is csökkent.

Módosluhat a pálya vonalvezetése

A Szingapúri Nagydíj szervezői azt sem tartják kizártnak, hogy a jövőben módosítanak a pálya vonalvezetésén, hogy még élvezetesebb és izgalmasabb versenyeknek adhassanak helyet.

Az egyik lehetőség, hogy a pályát kivezetik a központból, és egy résszel megtoldják a Marina Bay Sands hotel felé, azonban egyelőre még semmi nincs eldöntve, még csak az opciókat mérlegelik az illetékesek.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS