Friss hírek

A McLaren szembeszáll az FIA döntésével?

A McLaren vezetése a hétvégén dönt arról, fellebbez-e a Motorsport Világtanács mai ítélete ellen, mely szerint a szövetség kizárta a McLarent az idei konstruktőri világbajnokságból, és nem kevesebb, mint 100 millió dolláros büntetéssel sújtotta a wokingi alakulatot.

A McLaren vezetése a hétvégén dönt arról, fellebbez-e a Motorsport Világtanács mai ítélete ellen, mely szerint a szövetség kizárta a McLarent az idei konstruktőri világbajnokságból, és nem kevesebb, mint 100 millió dolláros büntetéssel sújtotta a wokingi alakulatot.

A McLaren az esti órákban megrendezett sajtótájékoztatóján a wokingi alakulat ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh megerősítette, először megnézik, és áttanulmányozzák, miért szabott ki ilyen súlyos büntetést a csapatra az FIA, és csak azután döntenek arról, élnek-e fellebbezési jogukkal.

A Nemzetközi Automobil Szövetség hivatalos közleményében már megerősítette, pénteken hozza nyilvánosságra a kémügy aktáit, mely magában foglalja a büntetés részletes indoklását is.

Hirdetés
 

“Úgy gondoljuk, élhetünk fellebbezési lehetőségünkkel, azonban természetesen előbb megvárjuk, hogy az FIA kiadja a döntés pontos indoklását, mely holnapra várható, és miután figyelmesen áttanulmányoztuk az aktákat, dönteni fogunk” – mondta Whitmarsh higgadtan az FIA kora esti ítéletét követően.

A csapat vezetője, Ron Dennis szintén a sajtó elé állt, és ismételten hangsúlyozta, csapata nem használt fel lopott információkat idei autója tervezésénél és fejlesztésénél, ám bevallotta, örül annak, hogy versenyzőik tovább folytathatják a harcot a bajnoki cím megszerzéséért.

“A legfontosabb dolog most az, hogy a hétvégén ismét pályára gördülhetünk, és versenyezhetünk, ahogy a szezon hátralévő részében is tehetjük” – mondta Dennis. “Ez pedig azt jelenti, hogy versenyzőink tovább folytathatják a harcot az egyéni bajnoki címért. Azonban a mai meghallgatás után csalódott vagyok, mert szerintem nem érdemeltünk ilyen komoly büntetést, mely rettenetesen sokat árt a csapat jó hírnevének.”

“A versenyzőink, munkatársaink, és mérnökeink által átadott újabb bizonyítékok is azt demonstrálták, hogy a csapat nem használt fel kiszivárogtatott információkat, és ezzel nem került jogtalan előnybe ellenfeleivel szemben. Fernando Alonso, Lewis Hamilton, és Pedro de la Rosa kategorikusan kijelentette, hogy a McLaren nem használt fel ferraris információkat, és nem szolgáltattak titkos adatokat a csapatnak. Ezt a versenyzők levélben közölték a Motorsport Világtanács testületével.”

“Az egész mérnöki gárda, mind a 140 szakember megerősítette, hogy soha nem használtak fel a Ferraritól származó információkat. Soha nem titkoltuk, hogy a Ferraritól szerzett titkos aktákat a csapat egyik tagja birtokolta otthonában. A csapat azonban soha nem került kapcsolatba ezekkel a dokumentumokkal.”

Dennis továbbá azt is elmondta, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy még mielőtt első alkalommal pályára gördülhetne 2008-as versenygépük, azt a Nemzetközi Automobil Szövetség komoly vizsgálat alá veti, hogy még a gyanúja se merüljön fel annak, hogy esetleg ferraris fejlesztéseket tartalmaz.

“Nem aggódunk a 2008-as szezon miatt, ugyanis az új autó tervezésének, és fejlesztésének egyik szakaszában sem használtunk fel más csapat tulajdonában lévő szellemi jogokat” – magyarázta Dennis. “Nálunk vannak a legjobb versenyzők, és a miénk a legjobb autó a mezőnyben, így bízom benne, hogy továbbra is mi leszünk a legesélyesebbek a bajnoki cím megszerzésére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!