A McLaren szerint befogható a Red Bull Racing - F1VILÁG.HU

A McLaren szerint befogható a Red Bull Racing

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy egyre inkább szakad el a többiektől, és növeli előnyét a pontversenyben, a Red Bull még befogható az idei évben, jelentette ki a McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale.


Annak ellenére, hogy egyre inkább szakad el a többiektől, és növeli előnyét a pontversenyben, a Red Bull még befogható az idei évben, jelentette ki a McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale.

Az energiaital-gyárosok eddig hibátlanul teljesítettek az időmérőkön az idei évben, és az elmúlt két versenyen aratott győzelmükkel átvették a vezetést mindkét bajnokságban, így az ellenfeleknek össze kell kapniuk magukat, hogy felzárkózzanak.

Neale azonban úgy gondolja, hogy „bár egy gyors autóval rendelkezik, és egyelőre előnyben van a többiekkel szemben, a Red Bull igenis befogható, és más lesz a helyzet a szezon közepén.”

A McLaren a tavalyi évben már bebizonyította, hogy rengeteget lehet fejlődni a szezon során, hiszen egy borzalmasan gyenge kezdés után feltámadt, és a szezon közepén, a július végi Magyar Nagydíjon már győzelmet aratott.

„A Red Bull olyan 8 tizeddel jár előttünk egyes pályákon” – magyarázta Neale. „Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy képesek vagyunk a felzárkózásra, elég csak visszaemlékezünk a tavalyi évadra, mikor 2.5 másodpercet hoztunk legnagyobb ellenfeleinken egy fél szezon alatt.”

„A Red Bull egy nagyon gyors autóval rendelkezik, azonban egyértelmű, hogy befogható, és nekünk az a dolgunk, hogy befogjuk őket.”

A szakember viszont hozzátette, hogy a felzárkózáshoz az kell, hogy a jövőben egyetlen hibát se vétsenek, különösen azután, hogy Jenson Button egy emberi mulasztás miatt volt kénytelen idő előtt feladni a Monte-Carlói Nagydíjat.

„A Forma-1 egyáltalán nem toleráns, és nem is kell, hogy az legyen” – folytatta. „Mikor ilyen szoros a pontverseny állása, és csak minimális különbségek választják el egymástól a résztvevőket, akkor nem engedheted meg magadnak az ilyen hibákat.”

„Biztos vagyok abban, hogy a Red Bull Racing is ezt mondaná, főleg, ha megnézzük az autójában rejlő potenciált, és azt, hogy jelenleg mennyi pontja van. Nyilvánvalóan ők is frusztráltak emiatt, de ez már az ő problémájuk.”

Hirdetés

Neale egyébként optimistán várja a hétvégi Török Nagydíjat, és egyetért Lewis Hamiltonnal, aki korábban már elmondta, hogy véleménye szerint a kanyargós isztambuli pálya jól fog feküdni az MP4/25-nek.

„Jelenleg úgy tűnik, hogy versenygépünk jobban muzsikál a gyorsabb pályákon. Sokkal több a problémánk a kisebb sebességű kanyarokban” – magyarázta.

„Jobban fogunk teljesíteni Törökosrzágban, de biztos vagyok abban is, hogy a többiek számos újítással készülnek, így meg kell várnunk, hogy meglássuk, ki mivel rukkol elő a hétvégén. Azonban ez egy kanyargós, sima aszfaltú pálya, ami biztosan feküdni fog autóinknak.”

A McLaren által elsőként kifejlesztett és használt F-csatorna is hasznos lesz az isztambuli ringen, azonban a Ferrari, és a Sauber mellett, a hírek szerint már a Red Bull Racing is pályára viszi saját fejlesztését, ami még erősebbé teheti az RB6-os modellt.

„Úgy gondolom, hogy fel tudnak zárkózni ezen a téren, függően attól, hogy miként valósítják meg saját rendszerüket” – mondta Neale. „A Ferrari is kiváló munkát végzett ezen a téren. Éppen ezért nem fog meglepni, ha a Red Bull is ott lesz.”

„Amint előrukkolsz valamivel a szezon elején, és annak működését megértik a többiek, a különbségek nagyon gyorsan csökkennek.”

“Az általunk kifejlesztett rendszer pontosan olyan, mint a Red Bull autója, amit mindenki vizsgál, és megpróbál megérteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!