A McLaren szerint fogható a Red Bull - F1VILÁG.HU

A McLaren szerint fogható a Red Bull

HIRDETÉS

Bár a Red Bull Forma-1-es csapata jó úton halad afelé, hogy sorozatban harmadszor is világbajnok legyen, a McLaren sportigazgatója, Sam Michael úgy hiszi, a vasárnapi versenyen megfoghatják a címvédő Sebastian Vettelt.


Bár a Red Bull Forma-1-es csapata jó úton halad afelé, hogy sorozatban harmadszor is világbajnok legyen, a McLaren sportigazgatója, Sam Michael úgy hiszi, a vasárnapi versenyen megfoghatják a címvédő Sebastian Vettelt.

Vettel az indiai időmérőn is verhetetlennek bizonyult, mellőle pedig csapattársa, Mark Webber startolhat majd holnap.

Őket a két McLaren követi Lewis Hamilton – Jenson Button sorrendben.

Sam Michael, a McLaren sportigazgatója elismeri, a Red Bull nagyot lépett előre, ám úgy véli, Indiában harcba szállhatnak velük a győzelemért.

„Hogy őszinte legyek, Suzuka előtt azt gondoltam, jól teljesítünk majd a konstruktőri versenyben, szóval a Red Bull egyértelműen nagyobbat lépett előre, mint vártuk” – mondta Michael.

„Arra számítottunk, hogy az utóbbi három versenyből legalább kettőn erősek leszünk, de továbbra is azt gondoljuk, hogy felvehetjük velük a harcot Indiában. De még ha meg is vernek minket, szerintem a versenytempónk hasonló lesz.”

„Nem úgy áll a helyzet, mint Valenciában, ahol totális dominanciában voltak. És még a koreai versenyen is két hete, ha jobban alakultak volna a dolgaink, legalább a dolgukat megnehezíthettük volna.”

„Szóval jól dolgoznak, minden tiszteletem az övéké, de nincsenek nagy előnyben a teljesítményt tekintve. A bajnokságot tekintve más lehet a helyzet, mivel szépen felépítették, de úgy gondoljuk, hogy a nyomukban lehetünk itt.”

Michael szerint a McLaren pénteki szabadedzéseken nyújtott formája bizakodásra ad okot, a hosszú etapokon ugyanis pilótái versenyképesek voltak.

Hirdetés

„Úgy hisszük, hogy harcban lehetünk a Red Bullokkal. Szélárnyékban viszont sokat veszítünk a leszorítóerőből, ez sokat számíthat. Ha tehát Vettelnek jól sikerül az első három-négy kör, akkor nagyon nehéz lesz tartani őt.”

„Véleményünk szerint a versenytempónk olyan, mint a Red Bullé. Nem vagyunk lassabbak náluk, de persze nem gondoljuk azt sem, hogy gyorsabbak vagyunk. Ez pedig azt jelenti, hogy az első körön múlhatnak a dolgok.”

„Ha el tud lépni és tartani tud egy három másodperces előnyt, akkor a stratégiával még megfoghatjuk, de nagyon nehéz lesz. A szabadedzések alapján megfoghatjuk őket, de szélárnyékban 10-15 százalékot veszítünk a leszorítóerőből, és szép lassan elkezdünk visszacsúszni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!