A McLaren szerint fogható a Red Bull

Bár a Red Bull Forma-1-es csapata jó úton halad afelé, hogy sorozatban harmadszor is világbajnok legyen, a McLaren sportigazgatója, Sam Michael úgy hiszi, a vasárnapi versenyen megfoghatják a címvédő Sebastian Vettelt.


Bár a Red Bull Forma-1-es csapata jó úton halad afelé, hogy sorozatban harmadszor is világbajnok legyen, a McLaren sportigazgatója, Sam Michael úgy hiszi, a vasárnapi versenyen megfoghatják a címvédő Sebastian Vettelt.

Vettel az indiai időmérőn is verhetetlennek bizonyult, mellőle pedig csapattársa, Mark Webber startolhat majd holnap.

Őket a két McLaren követi Lewis Hamilton – Jenson Button sorrendben.

Sam Michael, a McLaren sportigazgatója elismeri, a Red Bull nagyot lépett előre, ám úgy véli, Indiában harcba szállhatnak velük a győzelemért.

„Hogy őszinte legyek, Suzuka előtt azt gondoltam, jól teljesítünk majd a konstruktőri versenyben, szóval a Red Bull egyértelműen nagyobbat lépett előre, mint vártuk” – mondta Michael.

„Arra számítottunk, hogy az utóbbi három versenyből legalább kettőn erősek leszünk, de továbbra is azt gondoljuk, hogy felvehetjük velük a harcot Indiában. De még ha meg is vernek minket, szerintem a versenytempónk hasonló lesz.”

„Nem úgy áll a helyzet, mint Valenciában, ahol totális dominanciában voltak. És még a koreai versenyen is két hete, ha jobban alakultak volna a dolgaink, legalább a dolgukat megnehezíthettük volna.”

„Szóval jól dolgoznak, minden tiszteletem az övéké, de nincsenek nagy előnyben a teljesítményt tekintve. A bajnokságot tekintve más lehet a helyzet, mivel szépen felépítették, de úgy gondoljuk, hogy a nyomukban lehetünk itt.”

Michael szerint a McLaren pénteki szabadedzéseken nyújtott formája bizakodásra ad okot, a hosszú etapokon ugyanis pilótái versenyképesek voltak.

„Úgy hisszük, hogy harcban lehetünk a Red Bullokkal. Szélárnyékban viszont sokat veszítünk a leszorítóerőből, ez sokat számíthat. Ha tehát Vettelnek jól sikerül az első három-négy kör, akkor nagyon nehéz lesz tartani őt.”

„Véleményünk szerint a versenytempónk olyan, mint a Red Bullé. Nem vagyunk lassabbak náluk, de persze nem gondoljuk azt sem, hogy gyorsabbak vagyunk. Ez pedig azt jelenti, hogy az első körön múlhatnak a dolgok.”

„Ha el tud lépni és tartani tud egy három másodperces előnyt, akkor a stratégiával még megfoghatjuk, de nagyon nehéz lesz. A szabadedzések alapján megfoghatjuk őket, de szélárnyékban 10-15 százalékot veszítünk a leszorítóerőből, és szép lassan elkezdünk visszacsúszni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS