Friss hírek

A McLaren szerint igazságos döntés született

A McLaren Mercedes vezetősége szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség jól döntött, hogy nem büntette meg a csapatot, jóllehet bűnösnek találta abban, hogy illegálisan birtokolta a bizalmas ferraris dokumentumokat.

A McLaren Mercedes vezetősége szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség jól döntött, hogy nem büntette meg a csapatot, jóllehet bűnösnek találta abban, hogy illegálisan birtokolta a bizalmas ferraris dokumentumokat.

A WMSC múlt héten megrendezett rendkívüli ülésén bizonyíték hiányában felmentette a kémbotrány főszereplőjét, a McLarent. Bár a wokingi alakulat a kiszivárgott dokumentumok birtoklása miatt bűnösnek találtatott, a megtorlás elmaradt, amely több csapatot, köztük a Ferrarit is felháborított.

A McLaren azonban – nem meglepő módon – sportszerűnek érezte a döntést: “A Párizsban megrendezett rendkívüli ülésen egyhangú döntés született, amely a McLaren véleménye szerint kiegyensúlyozott és sportszerű volt” – állt a csapat közleményében.

Hirdetés
 

“A McLaren elfogadja, hogy a FIA bűnösnek találta, amiért egyik alkalmazottja más csapat titkos információit tárolta otthonában anélkül, hogy a McLaren gépezete tudott volna róla. A McLaren boldog, hogy a FIA felismerte, a gárda nem használt fel más csapattól származó információkat idei autója tervezésénél és építésénél, ezért sem szabott ki büntetést. A McLaren már alig várja, hogy folytathassa a harcot az idei, minden eddiginél izgalmasabb bajnokságban.”

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis is elégedetten hagyta el a bíróságot, és elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megnyerjék az idei világbajnokságot.

“Kétség nem férhet hozzá, hogy az elmúlt 24 nap igen nehéz volt számunkra, azonban szponzoraink, partnereink, és rajongóink támogatása rengeteget segített nekünk ebben a nehéz időszakban, amit így utólag is köszönünk nekik” – mondta a szakember. “Most már csak a bajnoki cím megszerzésére kell koncentrálnunk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy sikerüljön elérni céljainkat.”

A döntést a McLaren versenyzői is örömmel fogadták.

“Annak ellenére, hogy még csak pár hónapja vagyok a csapattal, tisztában vagyok azzal, milyen fontos volt mindenki számára ez a döntés” – mondta Alonso. “Már alig várom a szezon második felét, és mindenkit biztosíthatok afelől, mindent megteszek annak érdekében, hogy megnyerjük mindkét bajnokságot.”

Hamilton a következőkkel folytatta: “Bár ez még csak az első évem a Forma-1-ben a csapattal, már most tisztelem az itt dolgozó embereket, akik hihetetlen elszántan és elkötelezetten végzik a munkájukat. Éppen ezért is örülök a döntésnek, és már alig várom a szezon hátralévő részét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A McLaren szerint igazságos döntés született
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra
Évtizedes tradíciót tiltanak be a Forma-1-ben
Leclerc: Az autónk nem elég jó ahhoz, hogy nyerjünk Melbourne-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!