Friss hírek

A McLaren szerint Magnussen profitál a jövő évből

A McLaren vezérkara úgy véli, Kevin Magnussennek a javára válik majd, hogy 2015-ben a csapat tartalékversenyzőjeként tevékenykedik csak.


A McLaren vezérkara úgy véli, Kevin Magnussennek a javára válik majd, hogy 2015-ben a csapat tartalékversenyzőjeként tevékenykedik csak.

A dán tehetség idén debütált a Forma-1-ben, jövőre azonban nem versenyezhet a McLarennél, a wokingi gárda ugyanis a Fernando Alonso – Jenson Button kettőssel vág neki a bajnoki küzdelmeknek.

Magnussen mindazonáltal a csapat kötelékében marad – teszt- és tartalékversenyzőként segíti az istálló munkáját.

„Rengeteg az érzelem ebben a dologban – megértjük, hogy csalódott amiatt, hogy nem versenyhet jövőre. A legtöbb, amit kínálhatunk neki, hogy tagja marad a McLaren családjának” – mondta a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier.

„Ugyanakkor a McLaren-Honda projekt óriási, rengeteg lehetősége lesz a fejlődésre, főleg ettől a két sráctól tanulhat majd sokat azáltal, hogy ott lesz a versenyhelyszíneken.”

„Egy év tapasztalatával a háta mögött dolgozhat majd a szimulátorban és technikai tanácsaival segíthet bennünket, ami persze azért más lesz.”

„Nem tudom, hogy tesztlehetőséget tudunk-e biztosítani számára, talán. Szóval továbbra is kapcsolatban lesz a versenyautókkal. Meggyőződése, hogy emberileg is sokat fejlődik majd. Idén remek munkát végzett újonc versenyzőként, és nem látom okát annak, egy napon miért ne térhetne vissza az F1-es versenyzéshez.”

Miután Alonso és Button szerződése is több évre szól, nem kizárt, hogy a McLaren egy másik csapatnál próbál helyet találni Magnussennek.

„Ez is egy lehetőség, de még nincsenek erre vonatkozó egyeztetések. De Kevin 100 százalékig élvezheti a támogatásunkat. Több esélye van, mint bárki másnak ahhoz, hogy 2016-ban újra versenyezzen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!