A McLaren szerint nem lesz gond Button váltójával

Nem kell újból váltócsere miatti rajtbüntetéstől tartania Jenson Buttonnak, a McLaren világbajnok versenyzőjének – még akkor sem, ha a Japánban problémás egységet a csapatnak még is ki kell cserélnie.


Nem kell újból váltócsere miatti rajtbüntetéstől tartania Jenson Buttonnak, a McLaren világbajnok versenyzőjének – még akkor sem, ha a Japánban problémás egységet a csapatnak még is ki kell cserélnie.

A suzukai verseny során Button a csapatrádión panaszkodott a váltóproblémákról, noha a futam zárószakaszában úgy tűnt, megoldódtak a gondok.

Button már Japánban is öt rajthelyes büntetést kapott, mivel a szingapúri verseny után ki kellett cserélni a váltót versenygépében. A McLarennél most nem aggódnak, Martin Whitmarsh szerint ugyanis a meghibásodás az érzékelők problémája miatt jelentkezett.

„Az első kerékcsere során észrevehettek egy kis tüzet a jobb hátsó féknél, szóval nagyon-nagyon meleg volt” – mondta Whitmarsh.

„Ez tönkretett néhány szenzort a hátsó keréknél, szóval a kiállás után jelentkeztek a problémák. Néhány kör után azt hiszem, lehűltek egy kicsit, majd sajnos úgy tűnt, a gondok újra jelentkeztek. És ezek nem azok a szavak, amiket az ember szívesen hall a rádióban.”

„A második kerékcsere után arra gondoltam, ismét ugyanez lesz a helyzet, de Jenson nem került forgalomba, így sikerült lehűtenie. A sima váltásokkal voltak gondok, de ez talán csak annak a következménye volt, hogy a szenzorok túlmelegedtek a jobb hátsó kerékagynál.”

A csapat a koreai versenyhétvége előtt alapos vizsgálatnak veti alá a váltót, de még ha ki is kell cserélni azt, Buttonnak nem kell tartania rajtbüntetéstől. A szabályok ugyanis kimondják, ha egy versenyző csereváltóval versenyzett a legutóbbi versenyen – mint ahogyan azt a brit tette –, akkor csupán a következő eseményen kezdődik meg az ötversenyes sorozat, melyet egyetlen váltóműnek ki kell bírnia.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!