Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

A McLaren szerint nem lesz gyökeres változás gumifronton

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A McLaren szerint nem lesz gyökeres változás gumifronton

A McLaren Mercedesnél abban bíznak, a keverékek összetételét tekintve nem lesz jelentős változás 2012-ben, és Pirelli megfelelő irányba fejleszti termékeit – tovább növelve ezzel az izgalmakat a Forma-1-ben.A Forma-1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli már hosszú ideje nem csinál titkot abból, hogy a 2012-es évadban jóval agresszívabb gumiválasztással próbálja növelni az izgalmakat a versenyeken – a McLaren azonban abban bízik, a keverékek összetételét tekintve nem lesz gyökeres változás, és az olasz vállalat megfelelő irányba fejleszti termékeit.

„Mindannyian nagyon élveztük a versenyzést idén, amikor is olyan abroncsok álltak rendelkezésünkre, melyekkel óvatosan kellett bánniuk a versenyzőknek” – fogalmazott a wokingi gárda ügyvezetője, Jonathan Neale.

„Emiatt még nagyobb lett a versenyzőkre váró kihívások dinamikája. Ami a jövő évi terveiket illeti: nem hinném, hogy radikális váltás lesz majd a vegyületet vagy a felépítést illetően, mely azt célozná, hogy drámaian eltávolodjunk attól, ahol most vagyunk. Szerintem ez csak a fejlődést, illetve az evolúciót mutatja. Idén egy-két pályán a lágy keverék talán egy kicsit távol állt attól, ahol ideális esetben lennie kellett volna. A Pirelli nagyon jól kezelte valamennyi csapat elvárásait.”

A Pirelli a múlt heti, fiatal tehetséges számára megrendezett tesztsorozaton kipróbált néhányat jövő évi keverékeiből, így lehetősége volt kiértékelni a vadonatúj első, illetve hátsó gumiprofilokat, valamint a potenciálisan lágyabb lágy keveréket.

A keveréket a vállalat úgy tervezte meg, hogy az sokkal egyenletesebben használódjon el a versenyek során, miközben a gyártó megpróbálta csökkenteni a szemcsésedés előfordulásának esélyét. A cél, hogy a gumiknak hála stratégiai fronton a csapatok még rugalmasabbak legyenek.

A McLaren háza táján Jenson Button általában tovább tudta használni a lágy abroncsokat, mint csapattársa, Lewis Hamilton, Neale szerint azonban a duó jövőre kiélezett csatát vív majd – a lágyabb összetételű abroncsok megjelenése ellenére.

Ami Lewist és Jensont illeti: úgy vélem, a versenyzés természete nagyjából ugyanaz lesz” – magyarázta.

„Láthatjuk majd, ahogy a versenyzők megpróbálják ideális hőmérsékletre melegíteni az abroncsokat, szeretnének majd megbizonyosodni arról, hogy ki tudnak hozni belőlük egy jó kört az időmérőn. Az autó jellegétől függően tehát lesz, aki egy kört tud majd megtenni velük, és lesz, aki hármat vagy négyet.”

„És igen, ha az ember agresszív, folyamatosan fel-felbukkan valaki visszapillantó tükrében, miközben ide-oda cikázva próbálja megelőzni azt, akkor egyértelműen árt a gumiknak. Meggyőződésem, hogyha Martin [Whitmarsh – a McLaren csapatfőnöke] ülne itt, a válasz az volna, hogy ’építsük gyorsabbra az autót és legyünk elöl’. És szerintem igaza is lenne. De szerintem a dolog mindkét versenyzőt ugyanannyira érinti majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!