A McLaren támogatja Hamilton hozzáállását - F1VILÁG.HU

A McLaren támogatja Hamilton hozzáállását

HIRDETÉS

A McLaren vezetése annak ellenére is támogatja Lewis Hamilton agresszív, támadó vezetési stílusát a szezon hátralévő részében, hogy a brit pilóta, túlzott optimizmusa miatt, nehéz helyzetbe került a hétvégi Japán Nagydíjon.

A McLaren vezetése annak ellenére is támogatja Lewis Hamilton agresszív, támadó vezetési stílusát a szezon hátralévő részében, hogy a brit pilóta, túlzott optimizmusa miatt, nehéz helyzetbe került a hétvégi Japán Nagydíjon.

Hamilton higgadtan készült a hétvégi versenyre, folyamatosan azt hangoztatta, hogy óvatos lesz, és nem bocsátkozik kockázatos manőverekbe, ugyanis elsődleges célja a pontszerzés, és nem a futamgyőzelem.

Ennek ellenére a brit pilóta már az első kanyarban hihetetlen agresszivitásáról tett tanúbizonyságot Fujiban, ahol kis híján mindkét Ferrarit kilökte, amiért egy áthajtásos büntetéssel “jutalmazták”.

A McLaren pilótája a második körben már Massát támadta az ötödik pozícióért, akivel – a sportfelügyelők szerint a brazil hibájából – összeütközött, és kipördült.

Bár Hamilton elkerülhette volna a kalamajkát az első kanyarban, ha hagyja Raikkönent és megelégszik azzal, hogy “csak” a második helyen fordulhat a célegyenes végi fordítóban, a McLaren vezetése úgy gondolja, versenyzőjük nem tett semmi rosszat.

“Egy igazi versenyző. Ez az, ami olyan versenyzővé teszi, amilyen” – mondta a csapatfőnök, Ron Dennis. “Minden lehetőséget kihasznál arra, hogy harcba szálljon a pozíciókért, és ebben nem tudod őt megállítani.”

“A történtek fényében talán azt mondhatjuk, hogy jobb lett volna, ha bölcsebben cselekszik az első kanyarban, de utólag már könnyű okosnak lenni.”

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh a következőkkel folytatta: “Ez igazi versenyzés. Kimi valóban remekül kapta el a rajtot, azonban Lewis ott volt, és megpróbált mindent, amit csak lehetet. Későn fékezett az első kanyar bejáratánál – erről szól a versenyzés, és sajnálatos módon ma nem jöttek össze neki a dolgok.”

Dennis egyébként értetlenül áll Hamilton büntetése előtt: “Meg voltunk lepve, hogy Lewis büntetést kapott az első kanyarban történtek miatt, hiszen számos ilyen esetet láttunk már az első kanyarokban, melyek nem vontak maguk után büntetést.”

Ami pedig a Massa-Hamilton csatát illeti, Dennis határozottan cáfolja Massa azon kijelentését, miszerint Hamilton leszorította volna a pályáról és ezért csúszott neki riválisának a tízes kanyarban.

Hirdetés

“Mindenki ugyanazokat a felvételeket láthatta, amiken én is láttam” – mondta Dennis. “Elhagyta a pályát, majd visszatért és egyenesen Lewis autója oldalának hajtott. Ez ennyire egyszerű, mindenki láthatta. Felipe hatalmas hibát vétett, szélesen vette az ívet, Lewis a belső ívre került, és mindvégig 100%-osan a pályán volt.”

Hamilton eközben azzal gyanúsítja Massát, hogy szándékosan hajtott neki, miután elvesztette pozícióját.

“Kifékezett engem, ezért nem tudtam elmenni mellette útközben. Teljesen normálisan vettem a kanyart, aztán ő nagyon agresszíven tért vissza a pályára és belém hajtott. Azt gondolom, hogy ez egyértelműen szándékos volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!