A McLaren tartja a tempót ellenfeleivel

Annak ellenére, hogy el kellett halasztania átfogó javítócsomagjának bevetését, a McLaren továbbra is partiban van ellenfeleivel a fejlesztési versenyben, jelentette ki a wokingiak csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.


Annak ellenére, hogy el kellett halasztania átfogó javítócsomagjának bevetését, a McLaren továbbra is partiban van ellenfeleivel a fejlesztési versenyben, jelentette ki a wokingiak csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

Miközben riválisai már az elmúlt hónapban megrendezett Európa Nagydíjon pályára vitték a Red Bull-féle kipufogórendszert és az ahhoz tartozó módosított diffúzort, a brit gárda még mindig nem vetette be élesben újításait, mert azok nem működtek kielégítően az elmúlt versenyhétvége pénteki szabadedzésein Silverstone-ban.

Bár látszólag talajt vesztett ellenfeleivel szemben, Whitmarsh úgy gondolja, hogy egy cseppet sincsenek hátrányban a fejlesztési versenyben, amit az is bizonyít, hogy a „régi” autóval is harcban voltak az első helyekért az elmúlt futamokon.

„Nem vagyok benne biztos, hogy le lennénk maradva a fejlesztési versenyben, mert szerintem egy olyan autónk van, amely továbbra is képes a győzelmekre” – mondta a csapatfőnök egy telefonos interjúban kedd délelőtt.

„Megbízhatónak és elég gyorsnak kell lenned ahhoz, hogy győzni tudj. Szerintem pedig mind a két dolog megvan nekünk. Természetesen mindig jó, ha gyorsabb és megbízhatóbb autója van az embernek, de szerintem egy elfogadható helyzetben vagyunk.”

„Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy tovább kell folytatnunk az autó fejlesztését, ha meg akarjuk nyerni az idei bajnokságot” – folytatta Whitmarsh, aki optimistán várja a hétvégi Német Nagydíjat, ahol reményei szerint már élesben is bemutatkozhatnak újításaik.

„Soha nem lehet teljesen magabiztos, de véleményem szerint sokkal több információval a birtokunkban érkezhetünk meg Hockenheimbe. Az adatot fényében elvégeztünk néhány módosítást, és ismét tesztelni fogjuk az új diffúzort a pénteki edzéseken.”

„Meglátásom szerint azt használni fogjuk az egész hétvégén, azonban a végső döntést majd csak a pénteki edzések után, az adatok kielemzését követően fogjuk meghozni, még aznap este.”

Bár a szezon első felében látottak alapján minden jel arra utal, hogy a McLaren és a Red Bull között dől majd el a bajnoki cím sorsa, Whitmarsh figyelmeztetett, hogy hiba lenne leírni a Ferrarit és a Mercedest, hiszen az említett két csapat még okozhat meglepetéseket.

„Persze nagyon szeretném, de tapasztalatból mondom, hogy nem lehet leírni őket” – folytatta a szakember, akinek csapata jelen pillanatban vezeti mindkét bajnokságot.

„A Ferrari egy erős csapat, technikailag jól felkészültek, fantasztikus erőforrásaik vannak, és egy világbajnokkal, illetve egy másik topversenyzővel rendelkeznek, ahogy a Mercedes-Benznek is van egy korábbi többszörös világbajnoka, és egy kiváló versenyzője, Nico (Rosberg) személyében.”

„Szóval azt gondolom, hogy még túl korai lenne leírni őket. Továbbra is fejleszteni kell az autónkat, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb munkát végezzük.”

„Jelenleg a Red Bull a legnagyobb ellenfél, de a többieket sem írom le” – tette hozzá Whitmarsh.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS