Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A McLaren tesztpilótája lett a GPDA elnöke

A McLaren Mercedes spanyol tesztpilótáját, Pedro de la Rosát választották meg a Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének (GPDA) élére.

A McLaren Mercedes spanyol tesztpilótáját, Pedro de la Rosát választották meg a Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének (GPDA) élére.

De la Rosa a tavalyi év végén távozó Ralf Schumacher megüresedett helyét vette át, így a jövőben ő lesz a versenyzők érdekeit képviselő szervezet elnöke.

A GPDA igazgatói, Mark Webber és Fernando Alonso már korábban támogatták a spanyol versenyző kinevezését, azonban az egészen az idei szezon első versenyéig váratott magára.

A versenyzők pénteken ültek össze a szezon első versenyének helyet adó Melbourne-ben, ahol egyöntetűen úgy döntöttek, de la Rosát ültetik Ralf Schumacher megüresedett helyére.

“Nagyon boldog vagyok, hiszen a srácok támogatásukról biztosítottak” – mondta a McLaren tesztpilótája a megbeszélés után az Autosportnak. “Karrierem kezdete óta a GPDA tagja vagyok, és a srácok most elnöküknek választottak, aminek nagyon örülök. Jó látni, hogy bíznak bennem.”

A spanyol versenyző továbbá azt is elmondta, nincs szándékában megreformálni a szövetséget, és a továbbiakban is készen áll együttműködni az FIA-val a biztonsági kérdésekben.

“Minden marad a régiben, továbbra is mindenben együttműködünk az FIA-val, hogy még biztonságosabbá tegyük a versenyzést. Semmilyen területen nem akarunk radikális változtatásokat” – folytatta de la Rosa, aki feladatának érzi, hogy megnyerje a fiatal versenyzőket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!