Friss hírek

A McLaren többet invesztálna a Honda programjába

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier arra szólította fel a Hondát, használják ki maximálisan a brit istálló erőforrásait, hogy a páros ismét sikeres legyen a Forma-1-ben.


A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier arra szólította fel a Hondát, használják ki maximálisan a brit istálló erőforrásait, hogy a páros ismét sikeres legyen a Forma-1-ben.

A wokingi gárda a monacói pontszerzés után kiábrándítóan szerepelt hétvégén, Kanadában: mind Fernando Alonso, mind Jenson Button feladta a futamot műszaki hiba miatt.

Eric Boullier elárulta, véleménye szerint van lehetőség arra, hogy a McLaren és a Honda felgyorsítsa fejlesztéseit.

„Mi a McLarennél folyamatosan a gondokról beszélünk, és nyilván reméljük, hogy jobban meghallgatnak a Hondások” – mondta a francia szakember.

„Hallgatnak ránk. Minden nap egyeztetünk. Nem is szeretnék semmit a nyilvánosság elé tárni ezzel kapcsolatban. Vannak bizonyos lehetőséget arra, hogy gyorsabban fejlődjünk, és talán ezt az utat kell bejárnunk.”

„Természetesen könnyű a partnerre kenni mindent, de nekünk partnerként támogatónak is kell lennünk. Segítenünk kell őket abban, hogy felgyorsítsák a felzárkózást.”

„Két éve döntöttek arról, hogy csatlakoznak a Forma-1-hez, és nem könnyű azért megérkezni ide és nyerni. Csak meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megfelelően felszereltek vagyunk ahhoz, hogy ezt megcsináljuk.”

Amikor a szakembert arról kérdezték, a McLaren miben tudna még segíteni a Hondának, így felelt: „Ami az időzítést illeti: ha fel akarsz zárkózni, még több forrást kell invesztálnod a programba. Ha gyorsan meg akarod csinálni, még több, tapasztalt forrásra van szükséged.”

„Nekünk vannak bizonyos szoftvereink, informatikai eszközeink, megvan a tapasztalatunk, szóval a McLaren ezeket fel tudja ajánlani a Hondának.”

Miközben a szintén küszködő Red Bull-Renault páros rendre egymásra mutogat, Boullier elárulta, ők nem akarják ezt az utat követni.

„Fontos, hogy a Honda felzárkózzon. Egyáltalán nem kínos még a dolog, hiszen egy új programot kezdtek meg, de az még kérdés, hogy milyen gyorsan tudják összeszedni magukat.”

„Persze nehéz nem vádaskodni. Mi viszont nem akarunk olyan lenni, mint a Renault vagy a Red Bull – nem akarunk harcolni a média előtt. Ennek nincs értelme.”

„Megvannak az okai annak, hogy a Honda mellett döntöttünk, és elégedettek is vagyunk ezzel – még ha most frusztráló is a helyzet.”

„Folyamatosan tájékoztatnunk kell az embereket. Igen, ez fájdalmas, talán kínos is, de ez a Forma-1, ahol a technológia óriási és rendkívül komplex.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

A McLaren többet invesztálna a Honda programjába
Véget ért a Pirelli háromnapos gumitesztje
Az Aston Martin szponzora lesz a BWT az F1-ben
Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került
Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása