Friss hírek

A McLaren tudja, hogy elveszítheti partnereit

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh tisztában van azzal, hogy csapata fontos szponzorokat veszíthet el azzal, ha az FIA drákói szigorral lép fel ellene, és súlyos büntetéssel “jutalmazza” a hazugságügy miatt.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh tisztában van azzal, hogy csapata fontos szponzorokat veszíthet el azzal, ha az FIA drákói szigorral lép fel ellene, és súlyos büntetéssel “jutalmazza” a hazugságügy miatt.

A wokingi gárdának szerdán lesz jelenése az FIA Motorsport Világtanácsa előtt, ahol magyarázatot kell adnia viselkedésére, miután bizonyosságot nyert, hogy az azóta már menesztett sportigazgatója, Dave Ryan, és Lewis Hamilton hazudott a stewardoknak az Ausztrál Nagydíjon.

Mivel a McLaren a 2007-es kémügy miatt visszaesőnek számít, sokan úgy gondolják, hogy szigorúbb büntetésre számíthat, ami akár a bajnokságból való kizárás, vagy versenyektől való eltiltás is lehet.

Bármelyik is valósuljon meg, a csapat igen nehéz helyzetbe kerülhet, mert szponzorai átgondolhatják együttműködéseiket, és akár el is hagyhatják őket a jövőben, amivel Whitmarsh is tisztában van.

A napokban olyan hírek is felreppentek, melyek szerint motorpartnerük, a Mercedes is távozhat, ami valljuk be, egy kicsit talán merész, hiszen a német autógyártót birtokló Daimler AG a csapat 40%-os tulajdonosa.

A cég elnöke, Dr. Dieter Zetsche azonban a német Fókusz hírmagazinnak elmondta, egy túlzottan szigorú büntetés esetén valóban átgondolhatják f1-es jelenlétüket, és aktivitásukat.

“Amennyiben a körülmények megváltoznának, például azzal, hogy egy ésszerűtlenül súlyos büntetést ró ki az FIA, nem elképzelhetetlen, hogy átgondoljuk kapcsolatunkat” – mondta a szakember.

Whitmarsh jól tudja, hogy csapata semmit nem vehet biztosra, még az sem száz százalék, hogy szerződéseik lejárta előtt nem gondol úgy valaki, hogy már nem éri meg jelen lennie a sportban, különösen a mostani gazdasági helyzetben.

“Azt gondolom, manapság elvárható, hogy a szponzorok nagyon körültekintőek legyenek azzal, amit csinálnak” – mondta a szakember. “A jelenleg is érvényben lévő szerződéseken túl, senki nem köti le magát hozzánk hosszú évekre, és ezzel tisztában is vagyunk. Azonban egy biztos, sokkal jobb munkát kell végeznünk az összes sportrészlegünkön.”

Whitmarsh azt is elmondta, hogy a korábbi meghallgatásokkal ellentétben, csapata nem fogja felsorakoztatni jogászait a szerdai ülésen, mert úgy döntött, nem száll szembe a vádakkal, és beismeri bűnösségét, amivel talán javíthat a helyzetén.

“Együttműködünk az FIA-val, és a WMSC feladata, hogy eldöntse, milyen lépéseket tesz az ügyben. Egyedül megyek a meghallgatásra. Ez nem egy túlzottan bonyolult ügy. Úgy döntöttünk, nem szállunk szembe a vádakkal, és leegyszerűsítjük a folyamatot” – tette hozzá a csapatfőnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!