A McLaren tudja, min kell változtatnia 2011-ben

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh tisztában van azzal, hogy még keményebben kell dolgozniuk a következő idényben, máskülönben nem lesz esélyük a bajnoki cím megszerzésére.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh tisztában van azzal, hogy még keményebben kell dolgozniuk a következő idényben, máskülönben nem lesz esélyük a bajnoki cím megszerzésére.

A wokingi alakulat a bajnokság második helyén végzett a tavalyi évben, miután a szezon második felében sem a Red Bull Racinggel, sem a Ferrarival nem tudta tartani a tempót a fejlesztések terén.

Whitmarsh azonban elmondta, hogy tanulva a tavalyi évben elkövetett hibáikból, egy még erősebb csapatként térhetnek majd vissza a pályára az idei szezonban, mikor ismét minden esélyük meglesz arra, hogy elhódítsák a végső győzelmet a Forma-1-ben.

„Úgy gondolom, hogy a legfőbb lecke, amit megtanultunk a tavalyi évben, hogy nem szabad leállni az autó fejlesztésével, és folyamatosan elő kell rukkolni újabb és újabb elemekkel” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Ez egy nagyon kemény és kiélezett küzdelem, ahol minden második héten javítanod kell a teljesítményeden, máskülönben nincsen esélyed ellenfeleiddel szemben. Úgy vélem, hogy a szezon második felében nem voltunk elég jók, nem tudtuk tartani a tempót riválisainkkal.”

„Talán nem voltunk elég merészek az első szárny magassága terén, mint a többiek, és ez komolyan kihatott a teljesítményünkre. Meglepő dolgok voltak, azonban nem szeretnék kifogásokat keresni, és nem mérgelődök azon, hogy mások mit csináltak másképp.”

„Ha itt van a lehetőség, akkor azt meg kell próbálnod megragadni, ez ennyire egyszerű.”

A McLaren vezetése már korábban bejelentette, hogy a téli tesztek első állomásának helyet adó Valenciában még tavalyi autója egy módosított változatával gördül pályára, új autóját pedig február 4-én, Berlinben fogja leleplezni.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS