Friss hírek

A McLaren új csapatfőnöke tudja, nem lesz sétagalopp visszakerülni a mezőny elejére

2015 óta kulcsfontosságú tagja a McLaren Forma-1-es csapatának az istálló újonnan kinevezett csapatfőnöke, Andrea Stella – a szakember úgy érzi, készen áll új feladatára, és mindent megtesz majd azért, hogy győzelemre vigye az istállót.

A McLaren kedden jelentette be, eddigi csapatfőnöke, Andreas Seidl távozik a csapattól – a német szakember a Sauber vezérigazgatójaként folytatja, helyét pedig a McLaren eddigi ügyvezető igazgatója, Andrea Stella veszi át.

Az 51 esztendős olasz korábban 15 éven át dolgozott a Ferrari csapatánál, dolgozott Michael Schumacher, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso oldalán is – utóbbi két versenyzőnek versenymérnöke is volt a maranellóiaknál, mielőtt a McLarenhez került.

Hirdetés
 

„Kiváltságosnak érzem magam, hogy átvehetem a csapatfőnöki pozíciót a McLaren F1-es csapatánál” – fogalmazott a szakember. „Hálás vagyok Zaknek [Brown] és a csapat tulajdonosainak, amiért bizalmat szavaznak nekem, és minden kollégámnak, illetve azoknak, akik támogattak engem F1-es pályafutásom során.”

„Jól tudjuk, mennyi munka vár ránk ahhoz, hogy visszakerüljünk a mezőny elejére, de izgatott és bizakodó vagyok, hiszen egy tehetségekkel, tapasztalattal, versenyszellemmel és eltökéltséggel teli csapattal folytatom ezt az utat. Várom már, hogy együtt dolgozzam mindannyiukkal, illetve Landóval [Norris] és Oscarral [Piastri], hogy nagyszerű sikereket érjünk el, és élvezzük ezt az utazást.”

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója megköszönte a távozó Seidl munkáját, egyben ejtett néhány szót Stelláról is.

„Örülök, hogy Andrea Stella veszi át a csapatfőnöki pozíciót, és vezeti F1-es programunkat” – fogalmazott a szakember. „Andrea egy rendkívül tehetséges, tapasztalt és tisztelt tagja csapatunknak, aki komoly eredményeket és sikereket ért már el a Forma-1-ben. Az ő kinevezése remek példája annak, hogy milyen erővel rendelkezünk csapaton belül, és izgatottan várom már, hogy még szorosabban együtt dolgozzam vele annak érdekében, hogy előrébb jussunk a rajtrácson, és versenyeket nyerjünk.”

„Nagyon élveztem az Andreasszal való közös munkát. Nagyszerű vezetője volt a csapatnak, és komoly szerepet játszott abban, hogy javítani tudjunk F1-es teljesítményünkön, és folytassuk utunkat a mezőny eleje felé. Köszönöm az őszinteségét a folyamat során, mely időt adott nekünk arra, hogy megfelelően tervezzük a jövőt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!