Friss hírek

A McLaren versenyigazgatója lett Andrea Stella

Befejeződtek az átszervezések a McLaren Forma-1-es csapatánál, ennek részeként pedig a sokáig főmérnökként tevékenykedő Andrea Stellát az istálló versenyigazgatójává léptették elő.

A wokingi istálló számára biztatóan alakult a 2019-es szezon: a topcsapatok mögött a 4. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, idén pedig a csapat szeretne többször harcba szállni az élmenőkkel.

A McLarennek tavaly lett új csapatfőnöke Andreas Seidl személyében, az átszervezések pedig az egész idény során zajlottak.

Ennek részeként a sokáig vezető mérnökként tevékenykedő Andrea Stellát előléptették, ő 2020-ban már a csapat versenyigazgatójaként folytatja a munkát. Az ezzel a pozícióval összefüggésben lévő feladatokat eddig Seidl látta el.

Stella a továbbiakban a versenyhétvégék során felmerülő mérnöki és működési feladatokért felel majd, és megtartja azokat a felelősségi köröket is, melyeket eddig birtokolt. Szorosan együttműködik például James Key technikai igazgatóval.

A McLaren csapatmenedzsere Paul James marad, az ő felettese is Stella lesz, míg a gyártási igazgatói feladatkörben a folytatásban is Piers Thynne tevékenykedik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!