A McLaren versenyzői nem beszélnek a kémügyről - F1VILÁG.HU

A McLaren versenyzői nem beszélnek a kémügyről

HIRDETÉS

Azt követően, hogy a WMSC csütörtökön meghozta ítéletét a kémügyben, és kizárta a McLarent a konstruktőrök bajnokságából, a wokingi alakulat versenyzői nem beszélnek a büntetésről, csakis a hétvégi Belga Nagydíjra koncentrálnak.

Azt követően, hogy a WMSC csütörtökön meghozta ítéletét a kémügyben, és kizárta a McLarent a konstruktőrök bajnokságából, a wokingi alakulat versenyzői nem beszélnek a büntetésről, csakis a hétvégi Belga Nagydíjra koncentrálnak.

A McLaren Mercedes vezetése ugyan csalódottan utazott vissza Belgiumba, a csapat versenyzői domináltak az első edzésnap Spa-Francorchamspban. Fernando Alonso az első, míg csapattársa, Lewis Hamilton a második helyen végzett a délutáni szabadedzésen.

Alonso úgy beszélt, mintha mi sem történt volna tegnap, és elmondta, minden erejével arra koncentrál, hogy megnyerje a hétvégi Belga Nagydíjat.

“Jól kezdődött a hétvége, elégedett vagyok a pályán elvégzett munkával” – mondta Alonso. “Az autó jól vezethető, de mint mindig, most is van még mit javítani rajta. Tudjuk, hol állunk, és merre kell tartanunk. Biztos vagyok benne, hogy szoros lesz a küzdelem az élen.”

Csapattársa, a bajnokság élén álló Hamilton 0.111 másodperces hátrányban a második helyen végzett a belga ringen. A brit pilóta elégedetten nyilatkozott az első napot követően, ahol véleménye szerint ismét ütőképes lehet a McLaren.

“Problémamentes napot zártunk” – folytatta Hamilton. “Szeretem ezt a pályát, így élveztem a vezetést, jó volt látni, mire képes az MP4/22-es Spában. Jó az autó egyensúlya ezen a technikás pályán, de sajnos nem tudtam tiszta kört menni. Viszont annak nagyon örülök, hogy rengeteget fejlődtem azóta, hogy júliusban itt jártunk.”

A csapat vezetője, Ron Dennis a következőkkel folytatta: “Jó ismét a pályán zajló eseményekre figyelni. Boldog vagyok, hogy két problémamentes edzést teljesítettünk, és úgy gondolom, maximálisan fel tudunk készülni a hétvégére. Még optimalizálnunk kell az autó beállításait, ahogy a pálya tisztul, és nagyobb lesz az aszfalt tapadása, de a csapat összes tagja elkötelezett, és csakis arra koncentrál, hogy győzelemhez juttassa a McLarent a hétvégén.”

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug is elégedetten nyilatkozott: “Sikeresen végrehajtottuk előre tervezett programunkat, és a júliusi teszteken mutatott formánkat megerősítettük a két edzésen. Mind Fernando, mind Lewis gyors volt, és egyenletes időket autózott. Optimistán várom a folytatást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!