A McLaren-versenyzők elárulták, miért várnak jobb szereplést Monacóban - F1VILÁG.HU

A McLaren-versenyzők elárulták, miért várnak jobb szereplést Monacóban

A McLaren Forma-1-es csapatának versenyzői abban bíznak, a monacói versenypályán nem jönnek majd ki annyira autójuk gyengeségei, mint a szezon eddigi versenyhelyszínein.

A wokingi istálló gyenge formában kezdte a 2023-as szezont, és bár Bakuban a fejlődés jeleit mutatták, Miamiban végül egy 17. és egy 19. helyet szerzett a csapat, ráadásul technikai gondjaik is akadtak bőven.

Amikor a McLaren újoncát, Oscar Piastrit arról kérdezték, a McLaren jobb formát mutathat-e ezen a hétvégén, így felelt: „Remélem. És sokkal hűvösebb is lehet, mint Miamiban, márpedig szerintem a hőmérséklet is szerepet játszott a problémáinkban.”

 

„Nyilván ez egy nagyon más pálya, mint a miami, szóval remélhetőleg jobban fekszik majd nekünk. Ugyanakkor viszont más területeken is orvosolnunk kell a gyengeségeinket.”

Lando Norris pedig abban bízik, a monte-carlói utcai pályán talán nem jönnek majd ki annyira az autó gyengeségei – főleg annak rossz végsebessége.

„Rettenetesen teljesítünk az egyenesekben – szerencsére itt nincs belőlük sok! Ugyanakkor viszont a kanyarokban sem vagyunk túl nagyszerűek, és azokból van itt néhány…” – fogalmazott a brit pilóta.

„Olyan pálya ez, ahol valójában egészen jól teljesítettünk korábban, még akkor is, amikor nem számítottunk rá. Tavaly 5. lettem, előtte 3. Szóval egy kicsit talán jobban teljesítünk itt, mint más helyszíneken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!