A McLaren visszacsúszhat a középmezőnybe?

Az ITV kommentátora, James Allen, aki nézőként vett részt az e heti teszt első két napján a spanyolországi Barcelonában, úgy gondolja, hogy legalább négy csapat van jelenleg, amely a McLaren Mercedes előtt áll a mezőnyben.

Az ITV kommentátora, James Allen, aki nézőként vett részt az e heti teszt első két napján a spanyolországi Barcelonában, úgy gondolja, hogy legalább négy csapat van jelenleg, amely a McLaren Mercedes előtt áll a mezőnyben.

Miközben Kimi Raikkönen nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a rivális McLaren eddig gyengébben teljesít, mint a korábbi téli teszteken, Allen szerint nagy a baj a wokingiaknál, mert a Ferrari, a BMW, a Toyota, sőt még a Renault is előttük jár.

“Úgy hagytam el Barcelonát, hogy azt gondolom, egy fantasztikus szezon előtt állunk, de az idei más lesz, mint a korábbiak, nem a McLaren és a Ferrari párharcát hozza majd” – írta a szakértő saját weboldalán.

“Az eddigi teszteredmények azt mutatják, hogy ha nem is egy hatalmas hegyet, de egy igen meredek leejtőt kell a McLarennek megmásznia, miközben a Ferrari, a BMW, és a Toyota nagyon erősnek tűnik.”

“Ha az elmúlt évek tendenciáját nézzük, és a teljesítmények hasonlóak lesznek a szezon korai szakaszában, mint amiket a teszteken láttunk, akkor szerintem Kubica, Heidfeld, Raikkönen, Massa, Trulli, és Glock lesznek harcban a futamgyőzelmekért, és a dobogós helyezésekért.”

“Szerintem arra sem kell sokat várni, hogy Alonso is csatlakozzon ehhez a bolyhoz, ugyanis a Renault komoly fejlődést ért el a héten új első szárnyának, és módosított fenéklemezének köszönhetően. Egy kis lemaradásban voltak, és még vannak is, de ezt nagyon gyorsan be fogják hozni.”

Mindezek ellenére a McLaren vezetése nem aggódik, és legutóbbi nyilatkozataik szerint meg vannak elégedve az új autó teljesítményével, bár valóban voltak kisebb problémáik az MP4/24 hátsó szárnyával, ezért is használták sokáig a tavalyi egy módosított változatát.

Az e heti tesztprogram első két napján Heikki Kovalainen körözött – több, de inkább kevesebb sikerrel –, míg a mai naptól Lewis Hamilton ül az új autó volánja mögé, hogy tovább folytassa a felkészülést a következő idényre.

A brit versenyző a délelőtt folyamán szintén gyengélkedett, és 2.5 másodperccel lemaradva az élen álló Jenson Buttontól, csak az utolsó pozícióban landolt.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!