A McLaren visszacsúszhat a középmezőnybe? - F1VILÁG.HU

A McLaren visszacsúszhat a középmezőnybe?

HIRDETÉS

Az ITV kommentátora, James Allen, aki nézőként vett részt az e heti teszt első két napján a spanyolországi Barcelonában, úgy gondolja, hogy legalább négy csapat van jelenleg, amely a McLaren Mercedes előtt áll a mezőnyben.

Az ITV kommentátora, James Allen, aki nézőként vett részt az e heti teszt első két napján a spanyolországi Barcelonában, úgy gondolja, hogy legalább négy csapat van jelenleg, amely a McLaren Mercedes előtt áll a mezőnyben.

Miközben Kimi Raikkönen nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a rivális McLaren eddig gyengébben teljesít, mint a korábbi téli teszteken, Allen szerint nagy a baj a wokingiaknál, mert a Ferrari, a BMW, a Toyota, sőt még a Renault is előttük jár.

“Úgy hagytam el Barcelonát, hogy azt gondolom, egy fantasztikus szezon előtt állunk, de az idei más lesz, mint a korábbiak, nem a McLaren és a Ferrari párharcát hozza majd” – írta a szakértő saját weboldalán.

“Az eddigi teszteredmények azt mutatják, hogy ha nem is egy hatalmas hegyet, de egy igen meredek leejtőt kell a McLarennek megmásznia, miközben a Ferrari, a BMW, és a Toyota nagyon erősnek tűnik.”

“Ha az elmúlt évek tendenciáját nézzük, és a teljesítmények hasonlóak lesznek a szezon korai szakaszában, mint amiket a teszteken láttunk, akkor szerintem Kubica, Heidfeld, Raikkönen, Massa, Trulli, és Glock lesznek harcban a futamgyőzelmekért, és a dobogós helyezésekért.”

“Szerintem arra sem kell sokat várni, hogy Alonso is csatlakozzon ehhez a bolyhoz, ugyanis a Renault komoly fejlődést ért el a héten új első szárnyának, és módosított fenéklemezének köszönhetően. Egy kis lemaradásban voltak, és még vannak is, de ezt nagyon gyorsan be fogják hozni.”

Mindezek ellenére a McLaren vezetése nem aggódik, és legutóbbi nyilatkozataik szerint meg vannak elégedve az új autó teljesítményével, bár valóban voltak kisebb problémáik az MP4/24 hátsó szárnyával, ezért is használták sokáig a tavalyi egy módosított változatát.

Az e heti tesztprogram első két napján Heikki Kovalainen körözött – több, de inkább kevesebb sikerrel –, míg a mai naptól Lewis Hamilton ül az új autó volánja mögé, hogy tovább folytassa a felkészülést a következő idényre.

A brit versenyző a délelőtt folyamán szintén gyengélkedett, és 2.5 másodperccel lemaradva az élen álló Jenson Buttontól, csak az utolsó pozícióban landolt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!