A McLarenek vették át a vezetést Monzában - F1VILÁG.HU

A McLarenek vették át a vezetést Monzában

HIRDETÉS

A McLaren világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton zárta az élen a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki délutáni szabadedzését. A brit mögött csapattársa, Jenson Button, valamint a problémákkal küszködő Alonso zárt.


A McLaren világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton zárta az élen a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki délutáni szabadedzését. A brit mögött csapattársa, Jenson Button, valamint a problémákkal küszködő Alonso zárt.

Ahogyan arra számítani lehetett, napos időben és száraz pályán folytathatták a délelőtt megkezdett munkát a királykategória csapatai a legendás monzai versenypályán.

A helyszínre kilátogató Tifosi nagy bánatára azonban a mai nap nem a Ferrariról szólt – pontosabban nem olyan értelemben, mint ahogyan azt az olaszok szerették volna: Fernando Alonso ugyanis komoly problémákkal küszködött délután, az élen ráadásul a maranellói gárda ősi riválisa, a McLaren zárt.

Lewis Hamilton 1:25.290-es köridővel repesztett körbe a Forma-1-es versenynaptár leggyorsabb pályáján: mai legjobbja alig 38 ezredmásodperccel bizonyult jobbnak, mint csapattársáé, Jenson Buttoné, de a harmadik helyen végző Alonso sem szégyenkezhet, alig 6 századdal maradt el ugyanis a mclarenestől.

Ami miatt aggódhat, az az F2012-es versenygép megbízhatósága: délután ugyanis a spanyol több időt töltött a bokszban, mint a versenypályán. Az első szabadedzés végén autója ugyanis megállt, így a motort ki kellett cserélni a versenygépben. Ezt követően a fékrendszerrel akadtak gondjai az olasz istállónak, majd Alonso napja végül egy váltóhiba miatt ért véget idő előtt.

A Ferrari tempója mindenesetre biztató: Felipe Massa negyedik lett csapattársa mögött, míg az ötödik helyen Nico Rosberg, a hatodikon pedig Kimi Räikkönen zárt.

Meggyőzően teljesítettek a Force Indiák is, Paul di Resta hetedik, Nico Hülkenberg pedig nyolcadik lett. A legjobb tíz közé verekedte még magát Sergio Perez a Sauberrel, valamint az első edzés legjobbja, Michael Schumacher is.

Úgy tűnik, a Red Bull tovább folytatták a szenvedést. Sem Webber, sem Vettel nem találta a ritmust a második tréningen, így előbbi a tizenegyedik, utóbbi pedig a tizenharmadik helyen zárt, kettejük közé a Lotus beugrója, Jerome D’Ambrosio férkőzött be.

A sort szokás szerint a HRT versenyzői zárták de la Rosa – Karthikeyan sorrendben.

Hirdetés

Az edzésen a kisebb kicsúszásoktól eltekintve jelentősebb incidensek nem történtek. Folytatás szombat délelőtt 11 órakor, a harmadik szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!