A McLarennek nem kell pénzéhes versenyző - F1VILÁG.HU

A McLarennek nem kell pénzéhes versenyző

HIRDETÉS

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy partnerük, a McLaren biztosan nem lesz vevő arra, hogy bárkiért is licitáljon a télen, mert nem pénzre, hanem sikerre éhes versenyzőt szeretne Lewis Hamilton mellé igazolni a 2010-es évadra.

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy partnerük, a McLaren biztosan nem lesz vevő arra, hogy bárkiért is licitáljon a télen, mert nem pénzre, hanem sikerre éhes versenyzőt szeretne Lewis Hamilton mellé igazolni a 2010-es évadra.

Annak ellenére, hogy a Ferrari már hetekkel ezelőtt bejelentette jövő évi felállását, a versenyzői piac egyelőre nem mozdul, azóta csak a Renault jelezte, hogy Robert Kubica lesz az egyik pilótája a jövő évben.

Azonban Kimi Raikkönen, Nico Rosberg, és az újdonsült világbajnok, Jenson Button jövője is még kérdéses, és az utóbbi időben mindhármukat szóba hozták a McLarennel, ahol csak Hamilton helye biztos 2010-re.

A hírek szerint Raikkönen nem kevesebb, mint 25 millió eurót kér jövő évi szolgálataiért, pontosan annyit, amennyiért állítólag a Ferrari leendő főtámogatója, a Santander bank kivásárolta jövő év végéig szóló szerződéséből.

Az elmúlt napokban Buttonról is olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint kevesli azt az összeget, amit világbajnokként ajánlottak neki a Brawnnál, így nem kizárt, hogy a McLaren felé veszi az irányt, ahol a brit főszponzor, a Vodafone szívesen látná a világbajnokot jövőre.

Haug azonban elmondta, hogy a McLaren egyik leendő versenyzőjének sem fog álomfizetést adni, ugyanis a vezetőség sokkal inkább egy olyan pilótát keres a jövő évre, aki nem a pénzre, hanem a sikerre és egy győztes autóra éhes.

“Kimi egy lehetőség, de számos opciónk van” – mondta Haug az Autosportnak. “Egy viszont biztos, azok, akik csak a pénzre hajtanak, nem jó helyen járnak nálunk, bárkiről is legyen szó.”

“Nem fogok neveket mondani, de olyasvalakit akarunk, aki siker orientált, és nem azt mondja, hogy ’egy nagy név vagyok, fizessetek egy rakat pénzt, és akkor nálatok fogok versenyezni’.”

“A csapat meg kell legyen győződve arról, hogy a versenyző éhes a sikerre, motivált, és teljes mértékben elkötelezett a munkája iránt, első gondolatai pedig nem a pénz körül forognak.”

Bár a McLaren – az elhúzódó vb-harc miatt – borzalmasan gyengén kezdte az évet, Haug úgy érzi, hogy a szezon második felében mutatott kiváló teljesítményük előrevetíti, hogy erősek lesznek a következő szezonban.

Hirdetés

“A szezon második felében fantasztikus teljesítményt nyújtottunk. Lewis győzelmeket aratott, és megverte azokat a srácokat, akik a bajnoki címért csatáztak. Ez is mutatja, hogy jó irányba haladunk, és egy futamgyőztes autót kínálhatunk, amit nem sok csapat mondhat el magáról” – tette hozzá a német szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!