A McLarennek nem sietős, kész kivárni az Audi döntését - F1VILÁG.HU

A McLarennek nem sietős, kész kivárni az Audi döntését

Nem sietős a McLaren Forma-1-es csapata számára, hogy döntést hozzon arról, az új motorformula érkezésekor milyen erőforrásokat használjon majd a száguldó cirkuszban.

A brit istálló tavaly óta használja a Mercedes motorjait a Forma-1-ben, a legfrissebb sajtóhírek szerint azonban 2026-tól a sporthoz csatlakozni kívánó Audival léphet szövetségre. A vadabb pletykák szerint a német vállalat a McLaren teljes csapatát felvásárolhatja.

A Volkswagen Csoport az információk szerint két márkájával, a Porschéval és az Audival kíván megérkezni az F1-be, és miközben az Audit a McLarennel, addig a Porschét a Red Bull Racinggel boronálták össze.

 

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown a minap arról beszélt, ő úgy tudja, a Porsche projektjében előrelépések történtek, azt azonban még nem tudják, mi az Audi végleges döntése.

„Úgy hallom, hogy kezdeni fognak valamit a Red Bull-lal a Porsche részéről. Azt gondolom, sokakkal beszéltek a mezőnyben, és feltételezhetik, hogy nekünk is vannak egyeztetéseink” – mondta Brown.

„De rövid- és középtávon elégedettek vagyunk a mostani helyzettel. Szóval várunk, és majd meglátjuk, hogy tényleg be fognak-e lépni a sportba. Mert azt gondolom, ez még nincs egyértelműen eldöntve. Ha igen, akkor is szerződésünk van a mostani időszakra. És természetesen kiértékeljük majd, hogy hogy is állunk, majd meghozzuk a döntést, hogy mit fogunk csinálni 2026-ban.”

A Mercedesszel kötött megállapodás keretében a McLaren a jelenlegi motoréra végéig használja majd a német gyártó aggregátjait, Brown pedig azt mondja, hiába van gyári csapata a Mercedesnek, ők is képesek lehetnek a győzelemre.

„Úgy gondolom, győzhetünk egy Mercedes-motorral. Jó ideje tudom, hogy van az az általános nézet, hogy vásárolt motorral nem lehet győzni. De szerintem lehet, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy a mi Mercedes-erőforrásunk ugyanolyan, mint az övéké. Nem látjuk ennek az ellenkezőjét.”

„Az általános tervezési koncepció tekintetében persze némi hátrányban vagyunk, hiszen ők érthető módon átlátják a teljes architektúrát. Szóval van hátránya annak, hogy ügyfélcsapat vagyunk. De nem maga az erőforrás. Inkább a tudás, amit azáltal kapsz, hogy teljesen ismered a motorterveket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A McLarennek nem sietős, kész kivárni az Audi döntését
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!