A McLarennek tetszik a Ferrari ötlete - F1VILÁG.HU

A McLarennek tetszik a Ferrari ötlete

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy csapatának is tetszene a harmadik autó rajthoz állításának lehetősége, azonban csak abban az esetben, ha a csapatok száma tíz alá csökkenne a Forma-1-ben.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy csapatának is tetszene a harmadik autó rajthoz állításának lehetősége, azonban csak abban az esetben, ha a csapatok száma tíz alá csökkenne a Forma-1-ben.

A Ferrari már a múlt évben, még a Honda, a Toyota, és a BMW kivonulása után, az újoncok érkezése előtt felvetette, hogy mi lenne, ha a nagycsapatok egy harmadik autót is pályára küldhetnének, ezzel növelve a létszámot a mezőnyben.

Az FIA végül elvetette az ötletet, és inkább új csapatoknak adott bizonyítási lehetőséget, bár az újoncok eddig csak küszködtek, és tetemes a lemaradásuk a már meglévő alakulatokkal szemben, ami sokak szerint csak rontja a sportág jó hírnevét.

Whitmarsh elmondta, hogy támogatnák a Ferrari által először felvetett ötletet, de csak abban az esetben, ha a csapatok száma tíz alá csökkenne, ugyanis a jelenlegi 24 fős mezőny már is így zavaró egyes versenypályákon.

„A harmadik autó indításának lehetősége valóban jó ötlet, ha a csapatok száma lecsökken” – mondta a szakember, aki azt is elárulta, hogy mindez nem került szóba a FOTA (Forma-1-es Csapatok Szövetsége) legutóbbi megbeszélésein.

„Amennyiben bevezetjük a harmadik autót, a McLaren, a Red Bull, a Ferrari, és a Mercedes bizonyára nagyon boldog lenne, de úgy gondolom, hogy a kisebb csapatok számára ez csak hátrányt jelentene.”

„Azonban az ötletet nem szabad teljesen elvetni, mert ha a csapatok száma tíz alá csökken, akkor elő lehet venni, bár jelenleg abban reménykedünk, hogy tizenhárom csapatos lesz a jövő évi bajnokság, tehát egyelőre erről nem kell beszélnünk.”

A McLaren csapatfőnöke hozzátette, hogy boldogan látna más szériákból is nagymenőket, akik az élcsapatok harmadik autóiban próbálhatnának szerencsét egy-egy futamon, ami mindenképpen fokozná az izgalmakat, és emelné a sportág színvonalát.

„A Forma-1 számomra a motorsportok királykategóriája, mind a technológia, mind a mezőny és a versenyzők szempontjából” – folytatta. „A sportágban jelenlévő nagyjainktól eltekintve, fantasztikus lenne Sabastien Loebnek, Valentino Rossinak, Jimmie Johnsonnak, vagy bárki másnak kipróbálni magát a Forma-1-ben.”

„Úgy gondolom, hogy mindannyian elgondolkoznának azon, hogy éljenek-e egy ilyen remek lehetőséggel, és ez fantasztikus lenne az egész Forma-1-nek. Semmi kétségem afelől, hogy ezek a srácok fantasztikus tehetségek, és ha ráállnának, akkor nagyon versenyképes f1-es versenyzők válnának belőlük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!